Открити са телата на двама души от семейството на 28-годишната

...
Открити са телата на двама души от семейството на 28-годишната
Коментари Харесай

Открити са телата на двама души от семейството на Айлин от Бял Извор

Открити са телата на двама души от фамилията на 28-годишната Айлин Канмаз от кърджалийското село Бял Извор. при земетресението в региона на турската провинция Хатай.

Спасителите са разкрили под руините на жилищния им блок телата на 5-годишната Айза и татко й Мустафа Канмаз. В неопределеност остават майката Айлин и 7-месечния Мурат. Това заяви за БНР дядото на децата.

Припомняме, околните на майката Айлин пробвали да се свържат с нея, когато научили за бедствието, само че тя не вдигнала телефона си. Пробвали да се свържат и със брачна половинка й, само че още веднъж без триумф.

В неопределеност остава и с българско и турско поданство. По информация на Министерството на външните работи и различен български жител е в неопределеност, а по време на бедствието сънародникът ни се е намирал в град Антакия.

Българското посолство в Анкара изиска от турското министерството на опазването на здравето да даде повече информация дали има потърпевши български жители, настанени в лечебни заведения след земетресението, оповестява БНР.

В консулската работа към посолството е основана организация по изключително приемане на документи за пътешестване на български жители, които са потърпевши и желаят да се изтеглят в България.

Жертвите към този миг след земетресенията в Турция и Сирия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР