Открити са четири документа. Веднага назначихме четири броя справки, като

...
Открити са четири документа. Веднага назначихме четири броя справки, като
Коментари Харесай

Цацаров: Районният прокурор на Пазарджик подаде оставка заради документите на ДАНС

Открити са четири документа. Веднага назначихме четири броя информации, като те откриха, че нито един от тях не е систематизиран.

Това сподели в Народното събрание основният прокурор Сотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 година в гр. Пловдив. Средното си... към профила, откакто бе изслушан на взаимното съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и Комисията за надзор над службите за сигурност, използването и потреблението на СРС по отношение на откритите документи на ДАНС в къщата на Марин Рачев, кмет на Септември. "Това са очевидни документи, които съдържат информация за позволени нарушавания в хода на локалните избори. От моя страна със заповед бе назначена неотложно комисия, която бе управлявана от Апелативния прокурор на град Пловдив. Комисията извърши инспекция в Окръжна и в Районна прокуратура - Пазарджик. Комисията е проверила освен тези въпросни четири документа, само че и безусловно всички информации от териториалното звено на ДАНС, които са постъпвали в двете прокуратури ", сподели още той.

"Тези документи са били очевидни и са държани очевидно в деловодството като всички останали документи. Това е повода да не можем да установим на този стадий дали копирането на тези документи е осъществено от правосъден чиновник, от механически помощник, от прокурор, само че задоволително ясно е, че копирането е било осъществено в прокуратурата, което не е мотив за горделивост. Ръководителят на Районна прокуратура - Пазарджик Георги Кацаров пое отговрност и подаде оставка, която бе призната неотложно от Висшия правосъден съвет. Трябва да бъдем почтени - отговорността за случая не е нито на Министерство на вътрешните работи, нито на ДАНС, отговорността е напълно на прокуратурата ", безапелационен беше Цацаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР