Откритата процедура е с наименование: Доставка на необходимите материали и

...
Откритата процедура е с наименование: Доставка на необходимите материали и
Коментари Харесай

България временно спира строежа на газовата връзка със Сърбия

Откритата процедура е с название: „ Доставка на нужните материали и съоръжение, капиталово планиране – фаза работен план, създаване и въвеждане в употреба на обект: „ Разширение на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз ” ЕАД редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница ”, стадий: „ Линейна част “ и референтен номер: 180-100.

„ Булгартрансгаз “ ЕАД уведомява евентуалните участници, че краткотрайно се стопират дейностите по процедурата.

Причината за прекъсването е постъпила тъжба от „ Атоменергоремонт “ АД против Разяснение на „ Булгартрансгаз “ от 08.02.2019 година, оповестено в Профила на купувача, предоставено от възложителя по въпроси, постъпили от лица, искащи да вземат участие в процедурата.

На съображение член 203, алинея 2 от Закона за публичните поръчки (ЗОП), жалбоподателят се е възползвал от правната опция да изиска налагане на краткотрайна мярка прекъсване хода на процедурата. Предстои Комисията за защита на конкуренцията да се произнесе по основателността на това искане.

В осъществяване на наредбата на член 203, алинея 3 от Закон за обществените поръчки, възложителят стопира всички дейности по хода на процедурата до влизане в действие на определение, с което се отхвърля настояването за краткотрайна мярка, или на решението по жалбата, в случай че е наложена краткотрайната мярка.

След произнасянето на способния орган и при положение, че настояването за налагане на краткотрайна мярка бъде отхвърлено, процедурата ще бъде обновена и периодите за подаване на предложения ще бъдат удължени по този начин, че да се съблюдава условието на член 28, алинея 5 от Правилника за използване на Закон за обществените поръчки, общата дълготрайност на всеки от периодите, изтекли досега на прекъсването на процедурата, дружно с новоопределените удължени периоди да не е по-кратка от първичния период, избран от възложителя.

Възложителят твърди всички евентуални участници, че ще бъдат навреме уведомявани за всички следващи дейности. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР