Откритата картина, за която се предполага, че е на художника

...
Откритата картина, за която се предполага, че е на художника
Коментари Харесай

Експертиза ще докаже дали е автентична откритата у нас картина на Джаксън Полък

Откритата картина, за която се допуска, че е на художника Джаксън Полък се съхранява при подобаващи условия и с нужната защита . Това оповестиха от Софийска градска прокуратура.

Назначена експертиза за достоверност и идентификация на творбата. Според заключението експертното проучване демонстрира, че картината би могла да е достоверна, само че са нужни спомагателни проучвания .

По-рано бе обявено, че творбата евентуално е на световноизвестния художник експресионист Джаксън Полък . Тя е открита в България при интервенция на ГДБОП и гръцките служби за битка с проведената престъпност под координацията на Европол. По оценка на специалисти цената на сходна картина може да доближи до 50 млн. евро. От полицията обаче не разкриват къде е била открита картината.

Разследването е стартирано в изискванията на необходимост на 18 февруари от ГДБОП, след което делото е изпратено на СГП, където неотложно е било признато по подготвеност от прокурор. В хода му ще се откри дали вероятно картината съставлява културна полезност, която не е разпозната и записана и дали тя е предлагана за отчуждаване или е била отчуждена.

Произведението е приобщено като материално доказателство по делото.

Разследването продължава от ГДБОП под управлението и надзора на СГП,
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР