Открила ли е газови залежи в Черно море? Според Reuters

...
Открила ли е газови залежи в Черно море? Според Reuters
Коментари Харесай

Открила ли e Турция газови залежи в Черно море?

Открила ли е газови находища в Черно море? Според Reuters - да, и то в забележителен размер. От страна на турското държавно управление обаче към момента няма публично потвръждение.
Според източници на осведомителната организация, Турция е намерила обилни газови находища в Черно море, което ще помогне на страната да понижи зависимостта си от вноса на сила. Но единствено в случай че откритият може да бъде извличан с комерсиална цел.
 Турция изпраща и втори сондажен транспортен съд край Кипър Турция изпраща и втори сондажен транспортен съд край Кипър
Турция ще изпрати и втори сондажен транспортен съд в Източното Средиземноморие, съобщи турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цити...
Напрежението към новината пораства и от оповестеното преди ден желание на президент Реджеп Ердоган да заяви " положителни вести " за енергетиката на страната, които ще предвещаят " нов интервал " за Турция.
Тези мнения внезапно повлияха на тържищата и усилиха акциите на турските енергийни компании. Освен това подвигнаха лирата от рекордно ниските равнища, достигани по-рано тази седмица.
Според Reuters, Ердоган ще разгласи точно откриването на естествена газ в Черно море.
Според един от информаторите, залежите били толкоз огромни, че можели да отговорят на енергийните потребности на Турция за 20 години напред.
Страната съвсем изцяло зависи от импорт, с цел да задоволи своите енергийни потребности. За да се освободи от зависимостта Ердоган изследва за въглеводородите в Черно море и в Средиземно море - където сонджите са в противоречиви с Гърция и Кипър води.
 Извънредна среща на Европейски Съюз желае Гърция поради турските сондажи Извънредна среща на Европейски Съюз желае Гърция поради турските сондажи
Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис прикани през днешния ден за незабавна среща на външните министри на Европейски Съюз, с цел да бъде разискван разногласието на Атина с Анкар...
В Черно море от края на юли работи турският сондажен транспортен съд " Фатих ". Той изследва зона, известна като, която е на към 100 морски благи северно от турското крайбрежие в западното Черноморие.
" В Tuna-1 има находка на природен газ ", споделя източникът на Reuters. " Очакваният запас е 26 трилиона кубически фута или 800 милиарда кубически метра и дава отговор на почти 20 години от потребностите на Турция ".
Той обаче предизвести, че може да отнеме седем до 10 години, с цел да стартира производството, и оцени капиталовите разноски на сред 2 и 3 милиарда $.
Ако се удостовери мащабът на черноморските запаси, те биха представлявали " съществена находка ", както постоянно се назовават залежи, съдържащи 1-2 трилиона кубически фута, оповестява БНР.

 Гърция отново назова турските сондажи за петрол противозаконни Гърция отново назова турските сондажи за петрол " противозаконни "
Гърция нападна проекта на Турция за осъществяване на сондажи за петрол в Източното Средиземноморие, като го дефинира като " нова провокация ", с...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР