Откакто стана ясно, че шпионските дронове могат да са снабдени

...
Откакто стана ясно, че шпионските дронове могат да са снабдени
Коментари Харесай

Бойният дрон Jackal вече може да изстрелва леки многоцелеви ракети

Откакто стана ясно, че шпионските дронове могат да са снабдени с бомби и ракети, бойните дронове станаха част от военновъздушните сили на доста страни. Въпреки това елементарното прикрепване на бомба към дрон не е задоволително, с цел да го трансформира в ефикасен военен летателен уред. Британската компания Flyby Technology в началото създава дрона Jackal като по-евтина опция на бойните хеликоптери и леките изтребители. Сега тя го е подсилила с леката многоцелева ракета Martlet.

Дронът Jackal е основан от британците дружно с турските сътрудници FlyBVLOS Technology и Maxwell Innovations като модулен летателен уред, оповестява New Atlas. Той може да излетява и каца отвесно, от укрития в гората или града, да нанася въздушни удари на огромна височина, да обезпечава директна въздушна поддръжка и да нападна хеликоптери и бронирани машини. Jackal може да бъде изстрелван от разнообразни платформи: военни кораби, хеликоптери и бронирани машини.

При скорошните тествания бяха употребявани нови за Jackal оръжия – леките, многофункционални ракети на английския производител Thales Air Defence, които могат да се употребяват против всевъзможни цели, както на земята, по този начин и във въздуха.

По време на тестванията дронът сполучливо потвърди способността си да води прицелен огън в полет, като изстреля две леки ракети. Разработчикът на оръжието обаче не разкрива техническите му благоприятни условия. Кадрите от тестванията демонстрират, че Jackal ще може да носи най-малко две ракети, което съставлява забележителна опасност за хеликоптерите и бронираните транспортни средства.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР