Откакто Samsung пусна първия в света сгъваем смартфон, феновете на

...
Откакто Samsung пусна първия в света сгъваем смартфон, феновете на
Коментари Харесай

Фенове на Apple създадоха първия в света сгъваем iPhone – без разрешение

Откакто Samsung пусна първия в света сгъваем смарт телефон, почитателите на Apple спекулират по кое време обичаният им софтуерен колос ще пусне. Последните анонси на iPhone разочароваха в това отношение. Въпреки множеството ярки нови функционалности на хардуера и камерата, iPhone 14 остава настойчиво закрепен.

Въпреки слуховете за това, че Apple скрито работи върху сгъваемо устройство, към момента нищо не е доказано. Това оставя почитателите на iPhone в неопределеност. Всички, като се изключи един. Един мегафен на iPhone в Китай се е заел да сътвори собствен личен сгъваем iPhone без разрешението на Apple.
Ютубърът с псевдоним KJMX е нарекъл новия си смарт телефон „ iPhoneV “.
Той е комбинирал пантите на с 3D отпечатан корпус, с цел да побере целия iPhone, като в същото време е запазил истинския OLED екран.

KJMX усърдно е премахнал стъклото на истинския iPhone, както и всеки пласт от екрана. Неговият iPhone обитава батерията, датчиците и камерата си в горната половина на екрана, до момента в който в долната половина на устройството се съхраняват дънната платка, чипът и паметта.
Ютубърът и неговият екип даже са модифицирали операционната система на iPhone – iOS.
Така че да работи по-добре на сгъваемия екран. Това значи, че на горната и долната половина на екрана могат да се употребяват обособени приложения. Също по този начин устройството може да се употребява като селфи камера, където сгъваемата рамка играе ролята на статив.

Създателите на сгъваемия iPhone обаче признаха, че доста неща е трябвало да отпаднат. Например в процеса са се отказали от истинската батерия на устройството. Същевременно дисплеят на устройството е много нежен, като след „ няколко дни “ приложимост се появяват гънки и проблеми.

Така че може и да не сме по-близо до сгъваем iPhone на налична цена, само че този екип най-малко потвърди, че това може да се направи. И несъмнено ни демонстрира какво би представлявало едно такова устройство – най-малко почти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР