Откакто Ню Йорк беше обхванат от пандемията от коронавирус, 5

...
Откакто Ню Йорк беше обхванат от пандемията от коронавирус, 5
Коментари Харесай

Пандемията предизвика масово изселване на богатите от Ню Йорк

Откакто Ню Йорк беше обзет от пандемията от ковид, 5 % от популацията е напуснало града, написа „ Ню Йорк Таймс ”, представен от БГНЕС.
В него живеят към 8,4 милиона души, като в интервала от 1 март до 1 май към 420 000 поданици, най-вече заможни хора, които живеят в елитни квартали, са го напуснали.
Изданието се базира на разбор, направен благодарение на геолокацията на смарт телефоните, извършен от софтуерна компания от Ню Мексико. От него излиза наяве, че в доста елементи на Ню Йорк популацията си е още там, само че броят на жителите в квартали като Сохо, Уест вилидж, Морнингсайт хайтс, Файненшъл дистрикт, Митдаун и други, е намалял с към 40 % и повече.
За същия интервал популацията в Манхатън е намаляло с към 20 %.
Геолокацията демонстрира, че главните дестинации на богатите нюйоркчани са крайбрежните региони и градчета на Източния бряг, да вземем за пример Лонг Айлънд, както и по-отдалечени места по северното крайбрежие на щата. Други са предпочели по-близки дестинации като Североизточна Пенсилвания и Северозападен Кънектикът.
Местните поданици там се оплакват, че супермаркетите са опразнени от „ жителите ”, които са останали да живеят във вилите си. В някои места като Хемптънс месечните наеми са скочили неведнъж, като сумата може да доближи до 30 000 $ за две седмици.
Някои от новозаселилите се там били бездомници, които са донесли със себе си вируса, с помощта на което се е нараснал броят на умрелите от COVID-19, счита локалното население.
Над 50 % от отпътувалите получават над 100 000 $ годишно, а 33 % са с годишен приход над 200 000 $.
„ Поради общественото разделяне рецесията не настъпи еднообразно за всички. Толкова постоянно повтаряното мото „ всички сме дружно в това ” въпреки всичко не се отнася до всички ”, съобщи Ким Филипс – Фейн – професор по история в университета в Ню Йорк.
Според изданието, главната причина за това всеобщо овакантяване е замразената икономическа активност в елитните квартали на Ню Йорк от началото на пандемията.
Ню Йорк стана епицентър на епидемията в Съединени американски щати и в света, като изпревари по брой на инфектирани страни като Франция и Германия. Там са регистрирани повече от 186 000 случая, от които 15 300 са умряли. 
 
Какво става още в Ню Йорк вижте ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР