Отиваме на протест пред Европейския парламент, за да обясним на

...
Отиваме на протест пред Европейския парламент, за да обясним на
Коментари Харесай

Още няма разрешение за протеста на българските превозвачи в Брюксел

Отиваме на митинг пред Европейския парламент, с цел да разбираем на евродепутатите какво ще гласоподават по тематиката пакет " Мобилност ". Това съобщи изпълнителният шеф на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров.
Засега (към 3 януари) няма позволение за митинга в Брюксел, който би трябвало да се случи на 10 януари (тогава ще има съвещание на транспортната комисия на Европейския парламент), само че Димитров разгласи, че съгласно юристите на камарата нямало метод да няма митинг, само администрацията на белгийската столица можело да каже по-различни параметри от тези, които си показват превозвачите ни. Идеята им е 150 камиона да отидат пред Европейския парламент.
В камиона си имам ледник, имам си сателитна паница, няма за какво да вървя в хотел – това сподели водач, показан под името " Димитър " пред Нова телевизия. По думите му, с цел да отиде на хотел, трябвало да знае език, камионът му през това време можел да бъде откраднат от " неохраняем паркинг ".
Ако въпреки всичко пакет " Мобилност " бъде признат в очертаващия се тип, Димитров предизвести, че българските превозвачи ще почнат да се пререгистрират в други страни, тъй като към трети страни т.е. отвън Европейски Съюз условията нямало да бъдат толкоз строги. В България щяла да остане „ по-незначителна част” от бизнеса, която обслужвала единствено вътрешния ни пазар.
Дотук Европейският съвет предлага на всеки четири седмици водачите да се прибират в страните, където са регистрирани компаниите. Отпадна условието и транспортните средства да се прибират.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР