Отговорът трябва да бъде единен, не трябва да имаме разнопосочно

...
Отговорът трябва да бъде единен, не трябва да имаме разнопосочно
Коментари Харесай

Евродепутатът Андрей Ковачев: Правителството да обясни защо хранилището в Чирен е пълно едва 18%

Отговорът би трябвало да бъде обединен, не би трябвало да имаме разнопосочно говорене към Русия, не страните-членки да договарят разнообразни заплащания. Проблемът има два аспекта - геополитическият и желанието на Русия да употребява газа за напън върху страните от Европейски Съюз, и въпреки това - какво прави националното държавно управление на всяка страна-членка. Това сподели за Bulgaria ON AIR евродепутатът Андрей Ковачев.

Той чака българското държавно управление да изясни за какво хранилището в Чирен е цялостно на едвам 18%, до момента в който в Полша запасите са над 70%.

" Трябва да кажат ясно и какви са тези други възможности и дали няма да бъдат по този начин оскъпени, че да отиват пари в медиатори. Трябва да бъде транспарантно обяснено какво се случва занапред нататък ", сподели Андрей Ковачев

" Това е опция зависимостите на страните членки да бъдат понижени. Става въпрос за разкриване на банкова сметка в " Газпромбанк ", която е в евро и тези европейски приходи се превалутират в рубли. Това разискват всички ползватели на съветски газ в Европа - по какъв начин да бъдат непокътнати глобите, и в това време да се заплаща в евро, а не в рубли. Австрия държи в загадка проекта си за разплащане. Не желаят да кажат тъкмо по какъв начин от май месец OMV ще стартира да заплаща на " Газпром ", акцентира Ковачев.

Евродепутатът означи, че войната на територията на Украйна не е засегнала магистралните газопроводи, които идват от Русия.

" Австрия получава газ през Украйна, както и други страни. През Украйна минават магистрални газопроводи, които не са допрени от войната. Има ужасяващи фрагменти на лечебни заведения, детски градини, ужасите в Буча и Мариупол, само че магистралните газопроводи не престават да зареждат доста страни в Европа ", добави Ковачев.

" Затова приказваме, че тези 700 млн. евро, които всеки ден Европейски Съюз заплаща във федералния бюджет на Руската федерация, не е в наш интерес. Колкото по-малко се заплаща, толкоз по-добре за военната обстановка ", съобщи Ковачев.

Евродепутатът беше безапелационен, че за България е значимо да има резистентност на доставките на газ, с други възможности, които да не са на по-високи цени, с цел да не пострада българската промишленост.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР