Отглеждането на куче в домашни условия невинаги означава, че трябва

...
Отглеждането на куче в домашни условия невинаги означава, че трябва
Коментари Харесай

5 породи кучета, подходящи за отглеждане в апартамент

Отглеждането на куче в домашни условия не всеки път значи, че би трябвало да живеете в къща с огромен двор. В последните години от ден на ден хора си взимат домакински любим,дори и в апартамент. Това крие известни неудобства и компликации, само че с цел да се чувствате вие и кучето ви удобно, е хубаво да знаете кои породи биха се приспособили най-добре към това да населяват по-малко жилище. Съвсем обикновено и естествено е, че това са дребни кученца, които даже и в апартамент ще имат опция да тичат, изразходват сила и да бъдат щастливи, без да им е нужен огромен двор.

Френска болонка

Представителите на тази порода са хипоалергенни и очарователни. Болонките се учат бързо на главните команди и обичат всички хора към тях. Тези към 30-сантиметрови пухчовци няма да заемат доста място на дивана и ви подсигуряват доста занимания и игри.

Френски булдог

Това е относително нова порода измежду всеобщите стопани на кучета. Въпреки това, типът съществува от 18-и век във Франция и е извънредно желан измежду младежите. Кучетата от тази порода са доста кротки, рядко лаят без причина, което ще ви спести доста проблеми със съседите. Ако им осигурите ежедневни разходки, те ще бъдат щастливи и постоянно подготвени за игри.

Хрътка

Може би ще се изненадате, само че хрътките биха живели щастливо в апартамент. Те са доста бързи и обичат да тичат, само че единствено когато това е належащо. През останалото време обичаното им занятие е да си намерят уютно местенце, където да се отдадат на хубава сънливост. Отглеждането им е относително елементарно. Оставете ги да тичат в парка, а по-късно ще имате латентен любим край дивана.

Мопс

Това несъмнено са дребни пакостници, само че в същото време са идеалните кучета за вашия апартамент. Те обичат всички към себе си – изключително когато ги награждавате с лакомства. Мопсовете обичат да си похапват и стопаните им би трябвало да внимават да не прехранват кучетата си. Затлъстяването е сериозен и постоянно срещат проблем измежду тази порода.

Ши цу

Това е порода основана за кралски особи. В началото на своето битие Ши цу е бил отглеждан в китайските дворци, само че последователно навлиза и в Европа. Тази порода се нуждае от грижи, само че в подмяна ще получите доста обич. Освен това кучетата се схващат доста добре с деца и себеподобни.

Немски шпиц

Това куче ще ви бъде правилно до гроб. Тази порода обича игрите и да получава внимание. Недостатък е, че постоянно лае непознати, само че бързо се успокояват. Те обичат да научават нови неща и елементарно биват дресирани.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР