Отглеждането на дете със сигурност не е лека задача, а

...
Отглеждането на дете със сигурност не е лека задача, а
Коментари Харесай

Храните и напитките, които вредят на децата

Отглеждането на дете сигурно не е лека задача, а отговорностите са не една и две. В тях се включва и здравословното хранене , което е от значително значение и за вярното развиване на децата.

Има някои храни, които на пръв взор ни наподобяват безобидни и даже потребни за нас, възрастните, само че могат да имат отрицателен резултат върху детския организъм. Ето какво и в какви случаи е добре да заобикаляме , с цел да си спестим непотребни главоболия.

Сокове

Огромно многообразие от усети и марки, които се състезават коя предлага по-натурални сокове. А всички, които са пакетирани, би трябвало да държим надалеч от децата. Да, те ги харесват, само че наличието на захар е толкоз огромно, че изобщо не можем да приказваме за изгоди от тези питиета.

Най-добрият вид е да сменяем соковете с пресни плодове. Дори фрешовете са на второ място, тъй като в целия плод има фибри , които обезпечават последователно попиване на сока.
 Снимка 416277

Зърнени закуски

Много деца са привикнали да закусват точно с тях, а рекламите ни убеждават, че съдържат доста витамини и минерали и са доста потребни. Но, в действителност, тези субстанции мъчно могат да бъдат открити в кутиите със зърнени храни, за разлика от захарта и въглехидратите, които са в обилие.

Именно поради тях гладът е заситен за малко и е много евентуално децатада посегнат към още нещо нездравословно за ядене преди да е пристигнало време за обяд. Алтернатива на зърнените закуски е мюслито , което можем да обогатим с ядки и сушени плодове.

Мед

На децата под две години е безусловно неразрешено за употребяват мед поради огромната възможност от алергична реакция.

Грозде

Този плод може да е цялостен с потребни витамини, само че не е най-подходящият за консумация от деца. Едната причина е, че могат да се задавят със зърната. А другата - ципата на гроздето го прави мъчно за обработка от храносмилателната система. Вместо на него, по-добре да акцентираме на бананите, които са и най-подходящи за деца под две години.
 Снимка 358223

Fast Food

Тук нямаме подозрения, че вредата е налице. Хамбургерите, пицата и пържените картофки несъмнено наподобяват изкушаващо и е мъчно да разбираем на едно дете за какво няма да му купим от тях.

Но е добре да сме настоятелни в мнението си, тъй като в продуктите на веригите за бързо хранене има огромен количество сол, захар и наситени мазнини, които са нездравословни за възрастните, пък както остава за децата.

Пилешки хапки

Те също са в листата с най-любимите храни на децата, само че и в този с нездравословните за тях. Освен в случай че не сме си ги приготвили сами, в тях се съдържат консерванти, калории, доста сол и захар, предава Bright Side.
 Снимка 416278

Кетчуп

Може да наподобява като безвредна добавка към пържените картофи и други храни, само че съставът му не е по никакъв начин подобаващ за деца. Много захар, оцветители и какво ли още не. Ако имаме опция, по-добре да си го подготвяме вкъщи, в случай че не - и без него ще минем.

Непастьоризирано мляко

Тук сме малко сюрпризирани, само че си има разумно пояснение. В млякото, което не е минало през развой на пастьоризация, могат да се съдържат доста вируси и бактерии, като ешерихия коли, салмонела и листерия.
 Баобаб: новата наклонност при храните
Стават ли за ястие плодовете на боабабите

Хилядолетните африкански дървета и техните плодове

Консервирани храни

Често посягаме към тях в забързаното всекидневие, когато не ни останало време да приготвим вечеря. Но да сервираме храната на детето си в консерва е огромно провинение. Особено в случай че става дума за риба звук . В тези кенове има рисково огромно за децата количество живак.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР