Отглеждането на брада днес е занимание на може би повече

...
Отглеждането на брада днес е занимание на може би повече
Коментари Харесай

Ежедневните грижи на мъжете, които отглеждат брада


Отглеждането на брада през днешния ден е занятие на може би повече мъже от всеки път. Постоянните грижи за окосмението на лицето би трябвало да се поставят с акцент точно върху този термин – развъждане . Защото буйната брада изисква напълно същите грижи, както и косата, а неподдържаната брада може да буди даже по-негативни асоциации от занемарената коса.

Оставянето на брадата да си пораства на воля не е алтернатива. Тя изисква своите ежедненви грижи, а удостоверение за това идва от изследване в Съединени американски щати, което демонстрира, че мъжката брада може да приюти многообразие от бактерии , конкуриращо даже, гамата населяваща хигиеничните пространства в домовете ни.

Ежедневните грижи за брадата би трябвало да обгръщат 3 посоки:
Почистване и унищожаване на разрастващите се в топлата и влажна среда бактерии; Подхранване на космите на брадата; Овлажняване и поддържане на кожата на лицето;

Хигиенните ограничения, полагани за поддържане на брадата не се отличават от тези, полагани за цялото тяло. Оставена без внимание и гиржи, брадата се омазнява, пресушава, цъфти и изтънява, също както косата. Голяма част от тези последици се дължат и на проблеми с кожата на лицето , която е по-трудно налична за разчистване и поддържане при съществуване на дълго окосмение. Затова грижите на брадатите мъже би трябвало да се сложни за обгръщане и на брадата, и на кожата на лицето.

Свързани публикации.. Защо мъжката брада се оказва магнит за дамите? 0 5 метода за грижа на лицето при мъжете 0 Брадата – палач на бактерии 0

Днес елементарно се намират козметични артикули , предопределени особено за лицевото окосмение, в това число напълно естествени такива.

Бръснарските салони не са толкоз публикувани, колкото фризьорските, което изисква грижите за брадата да са най-вече самостоятелни. Средства за това обаче има, а предпочитание не би трябвало да липсва при никой мъж, който е твърдо решен да внедри брадата към общия си екстериор.

Грижите за брадата би трябвало да включват и постоянното й подкастряне за поддържане на естествения й напредък. С ежедневното съчетание на верни хигиенични и естетични грижи поддържането на брадата може да минава леко и безпроблемно през целия интервал, в който мъжът ще се придържа към сходен имидж.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР