Отдръпваме се от стандартните решения, защото сме в нестандартна ситуация.

...
Отдръпваме се от стандартните решения, защото сме в нестандартна ситуация.
Коментари Харесай

Росен Желязков: Колаборация между ГЕРБ и „Възраждане” е невъзможна

" Отдръпваме се от общоприетите решения, тъй като сме в ексцентрична обстановка. Говорим за необятно държавно управление, от което да се оттеглен политиците ". Това съобщи пред bTV Росен Желязков от ГЕРБ, някогашен министър на превоза и предстоящ народен представител в 48-ото Народно заседание.

Желязков означи времето, което президентът даде доникъде на идната седмица преди първото съвещание на Народното събрание и означи: По никакъв метод политическият диалог не би трябвало да стопира.

" Някои от анализаторите споделят, че „ Продължаваме промяната ” имат право да се държат към този момент като съпротива. Интересен би бил въпросът какво ще вършат, в случай че се стигне до техен мандат ", попита Желязков и продължи: " Ще върнат мандата или ще търсят същото, което сега търсим ние. Ние споделяме – забравяме обидите, няма реваншизъм, забравяме предизборното его ".

По думите на Желязков колаборация сред ГЕРБ и „ Възраждане ” е невъзможна, което обаче не значи, че не би трябвало да има почитание на политическо равнище.

„ Български напредък ” е прагматична политическа групировка с сдържан водач, добави Желязков.

" В момента и Българска социалистическа партия и „ Демократична България ” се държат като присъдружни на „ Продължаваме промяната ”. Така беше в държавното управление, нека не е по този начин в политическия подтекст ", сподели още той.

Желязков изрази вяра, че ще има задоволително болшинство в Народното събрание, с цел да се поддържат избрани политики.

" Ако се стигне до втори мандат, ГЕРБ ще взе участие в диалозите, без значение, че някой е отказал да беседва с нас ", сподели още Желязков и означи: " Нещата би трябвало да се трансформират, тъй като единствено със сеир,стигнахме до злополучие ".

Шанс има първият, късмет има вторият, късмет има и третият мандат. Докато не се извърви конституционната процедура, всеки има късмет, сподели още Желязков.

Той дефинира бъдещият министър председател като човек с политическа визия и доверие в партиите, който да сплотява. Според него неговото име не би трябвало да бъде обявявано преди значителните диалози.

Желязков съобщи, че няма упоритости да се връща като министър на превоза в бъдещо държавно управление. Той дефинира сегашния длъжностен транспортен министър като добър за поста.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР