Отделът за независимо разследване на Световната антидопингова агенция (УАДА) ще

...
Отделът за независимо разследване на Световната антидопингова агенция (УАДА) ще
Коментари Харесай

УАДА няма да разкрива подробности около разследването на Камила Валиева

Отделът за без значение следствие на Световната антидопингова организация (УАДА) ще се включи в следствието на събитията за вероятно нарушение на антидопинговите правила на съветската фигуристка Камила Валиева, само че детайлностите за присъединяване му към момента няма да бъдат оповестени обществено, оповестиха за ТАСС от организацията.

15-годишната Валиева получи позволение от Спортния трибунал (КАС) да взе участие на Игрите, макар че даде позитивен допинг тест от 25 декември за неразрешеното вещество "триметазидин ". Скандалът към нея я срина душевен и тя не съумя да завоюва орден в самостоятелната конкуренция при дамите, завършвайки на четвърто място.

Валиева обаче завоюва злато с отбора на Русия в отборната конкуренция.

"РУСАДА към този момент заяви, че е почнала следствие на щаба на спортистката, както би трябвало да се направи в сходство с наредбите на Световния антидопингов кодекс, когато малолетен е забъркан в антидопингов случай. В допълнение, самостоятелен отдел за разузнаване и следствие на УАДА ще се включи в следствието ", обявиха от организацията.

"Разследващият отдел на УАДА е самостоятелен, тъй че на този стадий няма да има никакви спомагателни детайлности също така ", отговори представителят на УАДА на въпроса дали следствието по случая Валиева ще бъде взаимно с РУСАДА, или Световната антидопингова организация има намерение да работи независимо по този въпрос.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР