Отдавна чуваме за него - за най-големия в света и

...
Отдавна чуваме за него - за най-големия в света и
Коментари Харесай

Откриват най-големия исторически парк край Варна утре

Отдавна чуваме за него - за най-големия в света и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от подобен тип, че той се строи в село Неофит Рилски, област Варна и е величествен план на стойност 250 милиона лв.. Целта на Парка е да наблюдава историята на цивилизацията по българските земи от 10 000 години обратно, до наши дни. Мащабна задача, началото на чиято реализация следва да забележим на 22 юни т.г. от 11,00 часа.

Преди това, на 18 юни ще се състои представянето на Исторически парк в София. Събитието е планувано за 18,30 часа в Лесотехническия университет. А в деня на същинското разкриване на място са включени голям брой актьори, музиканти, танцьори.



10 000 години обратно във времето са цели пет столетия от човешката цивилизация - от времето на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство. Пресъздаването им е същинска културна гражданска война в региона на туризма.Чрез разнообразни интерактивни и сетивно-образователни формати Паркът ще предлага на посетителите допир с антични и антични култури. Туристите ще могат освен да обикалят комплекса, само че и да станат фенове и участници в разнообразни тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, образования в антични бойни и битови умения, конна езда, теоретични семинари, изложения и точни възстановки на обекти от петте исторически столетия разполагаем на посетителите.Предвидени са места за отдих и хранене с ястия по достоверни предписания от антични времена, приготвяни единствено с натурални български артикули.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР