Отчитаме първи крачки от края на третата вълна в България

...
Отчитаме първи крачки от края на третата вълна в България
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Отчитаме първи крачки от края на третата вълна

Отчитаме първи крачки от края на третата вълна в България с нежни трендове на намаляване на заболеваемостта, само че отчетлива наклонност. Това съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет.

3556 нови случая на инфектирани с COVID-19 през последното денонощие при направени 17713 теста, демонстрират данните на Единния информативен портал. Така общият брой на позитивните случаи в страната от началото на епидемията доближи 364419 души. От тях дейните случаи са 71720.

В болница остават 10429 пациенти, 777 от тях - в тежко положение. Расте и броят на излекуваните - 278 665. От тях 2477 са регистрирани през миналото денонощие. Починалите се усилват със 116 - общо 14034 са жертвите на заболяването у нас.

74% от тези за неусложнени пациенти на национална база са заети. Заетостта на интензивните кревати е 64%, като и тук управляващите регистрират наклонност за понижаване, сподели министърът на опазването на здравето.

" По отношение на излекуваните и доказаните случаи на седмична база - доближаваме цифрата на доказаните случаи с броя на излекуваните. За последната седмица позитивните проби са 21 788 - 19 105 са излекуваните ", заяви отрасловият министър.

За интервала от последните 14 дни по заболеваемост България се подрежда на 9-о място в Европа и на 4-о място на Балканите . По смъртност заемаме второ място. В Европа се нареждаме след Унгария, а на Балканския полуостров сме незабавно след Република Северна Македония. Това регистрира основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

" Това не би трябвало да ни успокоява, хоспитализациите поддържат високи стойности ", подчертава още той.

В страната най-ниска остава разпространяването на инфекцията в Разград, Видин, Кърджали, Търговище, Велико Търново и Габрово.

Очаквайте подробности
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР