Отборите на ЦСКА-София и Левски ще се срещнат цели 5

...
Отборите на ЦСКА-София и Левски ще се срещнат цели 5
Коментари Харесай

Футболна България чака епизод 1 от пролетните сблъсъци между червени и сини

Отборите на ЦСКА-София и Левски ще се срещнат цели 5 пъти тази пролет, а първият дуел посред им е през днешния ден. С дербито на " Васил Левски ", което стартира в 13:00 часа, ще завърши постоянният сезон от шампионата за двата отбора, които следва да се изправят един против различен още два пъти в плейофите, а също така ще премерят сили и на полуфиналите за Купата на България.

" Червените " преследват първенеца Лудогорец, като изостават с 3 точки от разградчани и възможна неверна стъпка през днешния ден ще понижи възможностите им да нападат купата. Тимът на Стамен Белчев е в серия от 23 мача без загуба в Първа лига, а след зимната пауза не завоюва само семейството си на Черно море, което приключи 0:0.

Левски е неуверен в изявите си и в предишния кръг не съумя да победи Етър вкъщи (1:1), а напролет сбърка и против Берое на " Георги Аспарухов " - 0:0. " Сините " са на трето място в класирането с актив от 50 точки - 10 по-малко от ЦСКА-София.

Стамен Белчев към този момент загатна, че ще има изненади в състава и някои от нормалните титуляри ще останат на пейката. Със сигурност героят от мача против Пирин (Благоевград) Александър Георгиев ще заеме мястото на неубедителния Жеферсон на левия фланг на отбраната. Другите бранители пред Витаутас Черниаускас ще са опитните Станислав Манолев, Николай Бодуров и Александър Барт. Въпреки неуверените си изяви, французинът ще бъде предпочетен пред Божидар Чорбаджийски. В средата на терена ще работят Раул Лое и Кристиян Малинов. Тиаго Родригес, който вкара двата гола за ЦСКА-София в есенното дерби, ще играе на обичаната си позиция зад тарана Каранга, а по крилата ще атакуват Кирил Десподов и Енрике Рафаел. Бразилецът ще започва вместо Роланд Алберг.

Наставникът на Левски Делио Роси също може да прибегне до рокади, с които да обърка противника. На вратата ще се завърне Божидар Митрев, а сигурни титуляри в отбрана ще са Милош Цветкович, Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. Иван Горанов е с по-големи шансове да играе отляво от Афонсо Фигейредо. От тримата централни нападатели любимец да стартира в дербито е Станислав Костов. Габриел Обертан ще има независимост да работи по целия фронт на офанзивата, а Паулиньо и Роман Прохазка ще оказват помощ по двата фланга. Вътрешни халфове ще са Кали Тиам и Филипе Нашименто.

" Червените " са най-резултатният хазаин, дружно с Лудогорец, като са маркирани 28 гола в мачовете пред лична аудитория. Единствената загуба вкъщи на " алените " е точно против отбора от Разград. В последните 13 кръга съставът на Стамен Белчев не се разписа единствено един път. От началото на сезона ЦСКА-София има 14 " сухи " мрежи. Отборът е с третата най-хубава отбрана след Лудогорец и Левски.

Фернандо Каранга води при реализаторите в шампионата с 21 гола. Бразилецът вкара в пет от последните 6 мача на ЦСКА-София.

Левски не означи гол единствено в един от последните си 9 мача. " Сините " разполагат с четвъртото най-резултатно нахлуване (37 гола), като отстъпват на ЦСКА-София, Лудогорец и Ботев (Пловдив). " Сините " обаче не са допускали попадение в цели 17 от общо 25 мача и са инкасирали едвам 13 гола във вратата си.

Голмайстор на Левски продължава да е бранителят Давид Яблонски. Чехът се е разписвал 8 пъти досега.

През есента дербито приключи 2:2. За Левски точни бяха Яблонски и Роман Прохазка, а двата гола за ЦСКА-София осъществя Тиаго Родригес.

ППЛ - 26-и кръг:

ЦСКА-СОФИЯ - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

ЦСКА-СОФИЯ (4-2-3-1): Черниаускас; Манолев, Бодуров, Барт, А. Георгиев; Малинов, Р. Лое; Десподов, Т. Родригес, Р. Енрике; Каранга
Старши треньор: С. Белчев
ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Митрев; Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов; Нашименто, Тиам; Прохазка, Обертан, Паулиньо; С. Костов
Старши треньор: Д. Роси

СЪДИЯ: Никола Попов
СТАДИОН: " Васил Левски "
НАЧАЛО: 13:00 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 26 кръг, неделя 18 март  ЦСКА-София 13:00предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР