Отборите на ЦСКА и Сейнт Патрикс Атлетик играят при резултат

...
Отборите на ЦСКА и Сейнт Патрикс Атлетик играят при резултат
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ЦСКА 0:1 Сейнт Патрикс, шок за червените в края

Отборите на ЦСКА и Сейнт Патрикс Атлетик играят при резултат 0:1 в първи мач от третия квалификационен кръг от шампионата Лига на конференциите. Серж Атакий откри в 87-ата минута. Двубоят на Националния стадион „ Васил Левски “ може да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT , както и онлайн на платформата.

За ЦСКА присъединяване няма да вземе Иван Турицов, който не съумя да се възвърне от травма. На негово място започва младият Асен Дончев. На аварийна пейка пък остават Мено Кох и Георги Йомов. В центъра на защитата пък работят Юрген Матей и Християн Петров.

На трибуните на Националния стадион, с цел да поддържат "червените ", са заели местата си Христо Стоичков, Мартин Петров и Теодор Салпаров.

Срещата започва равностойно, като и двата тима пробваха по няколко офанзиви, да бъдат дейни и да наложат надзор върху мача. В деветата минута Били Кинг насочи първия удар в дуела пред дъгата на наказателното поле, само че високо над вратата на Густаво Бусато.

В идващите минути ЦСКА се настани по-трайно в половината на своя конкурент, само че по този начин и не успяваше да стигне до удар или някаква заплаха пред вратата на Джоузеф Ананг.

След половин час игра „ алените “ проведоха хубава офанзива по лявото крило, като Джереми Де Нойер нахлу в наказателното поле и опита да откри по земя съвсем от аутлинията, само че защитник на гостите го почисти в корнер и предотврати заплахата.

Минута по-късно Маурисио Гарсес получи дълъг пас на левия фланг, влезе във вътрешността в наказателното поле и стреля по земя. Вратарят Ананг изпусна топката, който бе в ръцете му, а по-късно последва конфликт с Тибо Вион, а основният арбитър отсъди нарушаване в офанзива.

В последната минута от постоянното време на първата част Амос Юга стреля от сериозна отдалеченост, само че около дясната греда на гостите.

На почивката старши треньорът на ЦСКА Саша Илич пусна в игра Георги Йомов на мястото на Лазар Туфегджич.

В 52-ата минута Дойл бе изтърван от отбраната на столичани лед центриране от свободен удар отдясно, само че не съумя да овладее топката и да насочи изстрел, след което Бусато я улови.

След час игра за ЦСКА се появиха на терена Дауда Бамба и Джонатан Линдсет, които дебютираха за отбора, на местата на Дюскенс Назон и Тибо Вион.

Секунди по-късно ирландците желаеха дузпа, откакто претендериха, че Брадли Де Нойер е играл с ръка в наказателното си поле, само че вместо това получиха жълт картон, този път не за бавене, а за спор със съдията.

В 64-ата минута гостите удариха греда посредством Дойл, откакто беше изведен самичък против Бусато, само че след това беше отсъдена засада на нападателя.

ЦСКА стигна до сериозна заплаха пред вратата на Сейнт Патрикс в 75-ата минута. Станислав Шопов центрира от ъглов удар, а Юрген Матай опита да стреля с глава, само че се получи подаване към далечната греда за Де Нойер, който не стреля доста добре. Въпреки това вратарят на гостите Ананг не съумя да излезе безапелационно и да улови, което разреши на Юга да отнеме и да центрира към далечната греда, където Маурисо Гарсес стреля с глава в дребното наказателно поле, само че този път стражът на ирландците хвана топката в обятията си.

Десет минути преди края на постоянното време ирландците проведоха хубава контраофанзива, която приключи с рисков изстрел на Кинг от отдалеченост, само че в навън. Две минути по-късно гостите се възползваха от неточност на капитана на Матай и Дойл опита удар, само че неопределено.

LIVE | ЦСКА – СЕЙНТ ПАТРИКС АТЛЕТИК 0:1

0:1 Серж Атакий 87'

Лига на конференциите, трети квалификационен кръг, първи мач

Стартови сформира на двата тима:



ЦСКА (4-3-3): 1. Густаво Бусато - 5. Брадли Де Нойер, 2. Юрген Матай (к), 6. Християн Петров, 16. Асен Дончев - 8. Станислав Шопов, 21. Амос Юга, 15. Тибо Вион - 11. Лазар Туфегджич, 9. Дюкенс Назон, 27. Маурисио Гарсес

Резерви: 25. Димитър Евтимов (вр), 3. Жеферсон, 4. Мено Кох, 7. Джонатан Линдсет, 10. Георги Йомов, 13. Галин Минков, 20. Йоан Бауренски, 22. Енес Махмутович, 23. Радослав Живков, 28. Браян Морено, 30. Дауда Бамба

Старши треньор: Саша Илич

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР