Отборите на Селта Виго и Еспаньол завършиха 2:2 в среща

...
Отборите на Селта Виго и Еспаньол завършиха 2:2 в среща
Коментари Харесай

Селта и Еспаньол откриха сезона си с голово зрелище, което не излъчи победител

Отборите на Селта Виго и Еспаньол приключиха 2:2 в среща от 1-ия кръг на испанското състезание, която донесе доста страсти на публиката на стадион "Балаидос ". Гостите от Барселона се зарадваха на точката чак в 98-ата минута, когато Хоселу вкара от дузпа, с цел да оформи крайния резултат.

През първата част "папагалите ", каквото е прозвището на Еспаньол, бяха тотално преобладаващи на терена, само че изоставаха с 0:1 след гола на Яго Аспас.

Противно на развиването на мача Гонсало Пасиенсия повиши на 2:0 в 63-ата минута. Самият Гонсало Пасиенсия си създаде гола, тръгвайки на дрибъл. Направи двойно подаване с Хавиер Галан, който му отрази топката с левия крайник и за създателят на попадението нямаше проблеми по диагонала от 4-5 метра да накаже вратаря Бенжамен Лекомте.

Реакцията беше относително бърза, като в 72-ата минута Еду Експосито върна един гол, с цел да ознаменува по най-хубавия метод дебюта си. Две минути откакто вкара, Еду Експосито можеше още един път да се разпише, само че ударът му от дребен ъгъл като по знамение не влезе във вратата на Селта.

В 98-ата минута, много откакто добавеното време беше изтекло, се стигна до дузпа. Тя беше отсъдена поради нарушаване на Мингеса против Хоселу, който по-късно застана зад топката и изравни. Ситуацията беше гледана близо три минути благодарение на монитора край терена от системата за видеоповторения (ВАР), преди реферът да удостовери наказателния удар.

По-късно през днешния ден е третата среща от първия кръг в Примера дивисион, в която Барселона приема Райо Валекано.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР