Отборите на Сърбия и Германия се изправят един срещу друг

...
Отборите на Сърбия и Германия се изправят един срещу друг
Коментари Харесай

Сърбия срещу Германия в спор за световната титла по баскетбол

Отборите на Сърбия и Германия се изправят един против различен в спор за купата на международното състезание по баскетбол при мъжете. Мачът за златните медали стартира в 15:40 ч.

За първи път от 2006 година насам европейски конфликт ще дефинира носителя на златните оценки. Преди 17 години Испания победи на финала побеждавайки Гърция.

Сърбия игра край на международното през 2014 година, когато обаче отстъпи на Съединени американски щати. Германия пък доближава до тази фаза за първи път в историята си.

THE DAY HAS COME. x
— FIBA Basketball World Cup 2023 (@FIBAWC)

Германците се трансфораха в единствения тим, който не позволи нито едно проваляне по пътя към финалния двубой, като записа пет поредни триумфа в първите две групови етапи, а по-късно съкруши Латвия с 81:79 и отстрани огромните любимци от Съединени американски щати със 113:111 в героичен полуфинален мач.



Тимът на Сърбия ще играе на втори край в последните три издания на международни шампионати. Воденият от именития селекционер Светислав Пешич състав още веднъж доближи до борбата за златните медали, макар че не можеше да разчита на редица значими играчи като Никола Йокич, Василие Мицич, Никола Калинич, Владимир Лучич и други Западните ни съседи позволиха единствено едно проваляне до този миг - със 76:78 от Италия в груповата фаза, само че в елиминациите бяха задоволително безапелационни, като първо отстраниха Литва с 87:68, а по-късно изхвърлиха и Канада с 95:86.



В историята на международните шампионати Сърбия и Германия са се изправяли един против различен единствено един път, като това се случва в първата фаза на шампионата в Турция през 2010-а. Тогава германците записват сладостен триумф с 82:81, само че по този начин и не съумяват да прескочат групата си, до момента в който сърбите излизат от нея отпред с актив от 4-1. След този дуел двата отбора изиграват още осем дуела от всевъзможен темперамент, като салдото в тях е 4-3 в интерес на Сърбия.

Не по-малко конспирация има в мача за бронза, където Канада се изправя против Съединени американски щати в 11:30 ч. Канадците ще се борят за първия си орден от този конгрес въобще, до момента в който американците имат опция да завършат с пети бронз в историята си. Съединени американски щати е безспорен любимец в този конфликт с 21-1 баланс против противника си, а единствената загуба е през 2005 година







Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР