Отборите на Милан и Нюкасъл не излъчиха победител на старта

...
Отборите на Милан и Нюкасъл не излъчиха победител на старта
Коментари Харесай

Милан изпусна множество шансове и не успя да пречупи Нюкасъл на старта на Шампионската лига

 Efbet2023 Horizontal
Отборите на Милан и Нюкасъл не излъчиха победител на старта на груповата фаза в тазгодишното издание на Шампионската лига. В мач от първия кръг на група " F " в най-комерсиалния футболен шампионат двата тима приключиха при нулево тъждество на " Сан Сиро ". Двубоят пък бе първи за британския отбор в Шампионската лига от 20 години насам. 

„ Росонерите “ бяха надалеч по-добрият отбор през първото полувреме, като сътвориха голям брой рискови положения, само че по този начин и не съумяха да отбележат. Домакините насочиха общо шест удара в очертанията на вратата единствено през първите 20 минути, само че британският пазач Ник Поуп бе безукорен при всичките тях.

През второто полувреме Милан продължи да диктува събитията на терена, само че натискът на отбора отслабна и по този начин и не се стигна до попадение. Нещо повече - Нюкасъл можеше да измъкне успеха в добавеното време, когато Шон Лонгстаф стреля рисково под гредата, само че аварийният вратар на " росонерите " Марко Спортиело мазета в корнер. Спортиело се появи на терена малко преди края, откакто титулярният пазач Майк Менян се контузи и се наложи да бъде заменен.

Играчите на Стефано Пиоли насочиха общо 25 удара към вратата на противника против единствено 6 за " свраките ". Точните удари пък бяха 8:1 в интерес на италианците. 

В идващия втори кръг, който ще се играе на 4 октомври, Милан гостува на Борусия Дортмунд, до момента в който Нюкасъл посреща Пари Сен Жермен.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР