Отборите на Колумбия и Япония се класираха за осминафиналите на

...
Отборите на Колумбия и Япония се класираха за осминафиналите на
Коментари Харесай

Невероятна въртележка изпрати Колумбия и Япония на осминафинал

Отборите на Колумбия и Япония се класираха за осминафиналите на Световното състезание по футбол след трагичен процес на последните мачове от група Н на Мондиала. В Самара Колумбия победи Сенегал с 1:0, до момента в който във Волгоград Япония загуби от Полша с 0:1. Големият губещ от въртележката в групата е отборът на Сенегал, който отпадна от шампионата само поради множеството насъбрани жълти картони от " самураите ".

На " Самара Арена " последният африкански тим, запазил шансове да преодолее груповата фаза, стартира мощно и водеше играта, до момента в който колумбийците бяха пасивни, макар че се нуждаеха от гол. Най-интересният миг през първата част пристигна в 17-та минута, когато реферът Милорад Мажич отсъди дузпа за Сенегал за нарушаване на Давинсон Санчес против Садио Мане, само че по-късно сръбският арбитър се съветва с ВАР и вярно отсъди наказателния удар.

По същото време във Волгоград отборът на Полша бе по-активен, макар че към този момент нямаше шансове да продължи напред, само че първата част и на двата мача приключи при нулево тъждество. В 59-та минута поляците поведоха в резултата с гол на бранителя Ян Беднарек, който се разписа след центриране от фал на Рафал Куржава. Това значи, че нулевото тъждество е задоволително за Сенегал и Колумбия, с цел да се класират за идната фаза и двата отбора съвсем стопираха да нападат. В 74-та минута обаче Джери Мина даде преднина на южноамериканците, разписвайки се с глава след центриране от корнер на Хуан Кинтеро.

При това положения Япония и Сенегал се оказаха с изцяло идентичен актив - по четири точки, четири маркирани и четири позволени гола, което означаваше, че двата отбора са разграничени само от фактора феърплей - " самураите " бяха получили два жълти картона по-малко в досегашните си мачове, които им даваше преимущество. Сенегалските футболисти се втурнаха в офанзива, с цел да търсят изравнителен гол, до момента в който изненадващо японците се прибраха, с цел да пазят изоставането си от единствено един гол. В последните минути футбол във Волгоград не се игра и дуелът приключи 1:0 за Полша, до момента в който Колумбия опази преднината си против Сенегал и също завоюва с 1:0.

По този метод Колумбия приключи преди всичко в групата с шест точки, до момента в който Япония зае скъпото второ място, а Сенегал остана на трета позиция и нито един африкански тим няма да взе участие на осминафиналите на Световното състезание. Тимът на Полша приключва на последно място в групата в три точки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР