Отборите на Испания и Япония са първите осминафиналисти на световното

...
Отборите на Испания и Япония са първите осминафиналисти на световното
Коментари Харесай

Испания и Япония са първите осминафиналисти на световното първенство по футбол за жени

Отборите на Испания и Япония са първите осминафиналисти на международното състезание по футбол за дами, което Българска национална телевизия излъчва онлайн. Това стана факт след безапелационната победа на “Ла Фурия ” с 5:0 над Замбия в дуел от група С игран в Оукланд.
Испанките натиснаха своя противник още през цялото време и разумно стигнаха до две ранни попадения. Още в 9-ата минута Тереса Абелейра откри резултата с отдалечен шут след тяхна многоходова композиция и асистенция на Дженифер Хермосо. Само четири минути по-късно точно Хермосо беше точна с глава след прелестно центриране на Алексия Путейас, с което двукратната носителка на “Златната топка ” ознаменува първия си формален мач като титулярка от 431 дни насам. В 38-ата минута Хермосо още веднъж прати топката във вратата, само че при вдигнат байрак за засада.

В 69-ата минута иберийките въпреки всичко стигнаха до трети гол. Тогава Ева Наваро пусна извеждащ пас към Алба Редондо, която заобиколи Юнис Сакала и се разписа на празна врата. Две минути по-късно Хермосо въпреки всичко беше точна за повторно в мача посредством добавка след удар на Ирене Гереро, който срещна гредата. Първоначално беше маркирана засада, само че въпреки всичко ВАР призна попадението, което е под номер 50 за Хермосо в нейния мач номер 100 за отбора. В 85-ата минута Редондо също означи своя втори гол, и то още веднъж благодарение на ВАР. Тогава резервата се разписа след нова асистенция на Наваро, а видеосистемата анулира отсъдената засада, с което беше завършен крайният резултат.

След най-убедителната си победа на международно състезание за дами, Испания поведе в групата с цялостен актив от 6 пункта и голова разлика 8:0. Япония има същия актив, само че с един маркиран гол по-малко. Двата тима към този момент са сигурни за елиминациите на Мондиала, като в последния си мач от групата в понеделник те ще дефинират в пряк конфликт кой ще приключи преди всичко в нея. Замбия пък позволи втора поредна загуба с 0:5 след тази от японките и е в дъното на групата. Коста Рика също е без актив, само че с по-добра голова разлика.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР