Отборите на Челси и Ливърпул завършиха 2:2 в зрелищен мач

...
Отборите на Челси и Ливърпул завършиха 2:2 в зрелищен мач
Коментари Харесай

Челси и Ливърпул се самоубиха зрелищно

Отборите на Челси и Ливърпул приключиха 2:2 в зрелищен мач от 21-вия кръг на Висшата лига на Англия, игран на " Стамфорд Бридж ".

Всички голове в мача паднаха преди почивката, а домакините наваксаха закъснение от два гола. Равенството сред двата гранда обаче е напълно в интерес на водача в класирането Манчестър Сити, който със своите 53 точки води с 10 пред втория Челси и с 11 пред третия Ливърпул, като " алените " са и с мач по-малко. По този метод Гражданите се приближават съществено до купата още при започване на януари.

Ливърпул откри резултата в още в 9-тата минута, когато Садио Мане се възползва от доста груба неточност на бранителя на Челси Тревър Чалоба и останал очи в очи с Едуар Менди го преодоля за 0:1. Гостите удвоиха задатъка си в 26-ата минута, когато Трент Алекзандър-Арнолд изведе в кулоар Мохамед Салах и той от дребен ъгъл бе прецизен.

Челси обаче съумя да надигне глава в самия завършек на полувремето. В 42-рата минута Матео Ковачич понижи с доста красиво осъществяване, а в добавеното време Кришчън Пулишич изравни.Домакините можеха да вкарат и още един гол в идната офанзива, само че ударът на Мейсън Маунт мина край вратата.Второто полувреме стартира с по-активна игра на Ливърпул и на няколко пъти Менди трябваше да отразява голови удари на Мане и Салах.В 62-рата минута сътрудника му на вратата на Ливърпул Куивин Келъхър също сподели класа, отразявайки удар на Пулишич от непосредствена непосредственост.

До края двата тима търсеха успеха, само че не откриха път към гола.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР