Отборът на Япония се наложи с 2:1 над Колумбия в

...
Отборът на Япония се наложи с 2:1 над Колумбия в
Коментари Харесай

Япония победи Колумбия с 2:1

Отборът на Япония се наложи с 2:1 над Колумбия в първия мач от Група ”H ” на Мондиал 2018 в Русия. Шинджи Кагава (5-дузпа) и Юя Осако (73) донесоха успеха на азиатците, а Хуан Кинтеро (39) бе прецизен за колумбийците, които още в 3-ата минута останаха с 10 души на терена в срещата на ”Мордовия Арена ” в Саранск. Карлос Санчес от колумбийския отбор получи червен картон за игра с ръка в наказателното поле, заяви sportal.bg.
Мачът стартира кошмарно за колумбийците, които още в 3-ата минута останаха с 10 души на терена. Червен картон получи Карлос Санчес, който спря с ръка ориентираната от футболист на Япония към вратата на Колумбия топка. До тази обстановка се стигна, откакто Юя Осако се измъкна от отбраната на Колумбия и остана очи в очи със стража Давид Оспина, който парира, само че последва добавката, която докара до изгонването на Карлос Санчес.

Словенският рефер Дамир Скомина уточни бялата точка, а Шинджи Кагава трансформира дузпата в гол. Това е вторият най-бързо показан червен картон в историята на международните шампионати - след единствено 2 минути и 56 секунди. Рекорда държи Алберто Батиста, който на Мондиал`86 получава червен картон в 56-ата секунда за Уругвай против Шотландия.

В 12-ата минута Радамел Фалкао получи късмет да стреля от въздуха след дълго подаване, само че не затрудни стража Еджи Кавашима, който през днешния ден стана най-възрастният футболист, играл за Япония на международно състезание. В момента Кавашима е на 35 години и 91 дни.

Макар и с човек по-малко, колумбийците съумяха да изравнят резултата в 39-ата минута. Хуан Кинтеро съумя да изненада Кавашима с хитро осъществяване на директен свободен удар. Той стреля по земя, а топката мина под скочилата стена. Стражът Кавашима хвана топката, само че тя към този момент бе минала с цялостния си размер голлинията и това означаваше гол за Колумбия - 1:1.

Осем минути след паузата Осако се освободи от защитата на Колумбия в наказателното поле и стреля отблизо разстояние, само че Давид Оспина избави. Три минути по-късно пък Такаши Инуй тества Оспина с техничен удар, само че стражът още веднъж се намеси ослепително. Малко по-късно и Мая Йошида заплаши вратата на Оспина, само че не я уцели. Веднага след него пък Хироки Сакай пропусна много добра опция за Япония, стреляйки неопределено отдясно.

Японците преобладаваха на терена през втората част и в 73-ата минута най-сетне поразиха за повторно колумбийската врата, въпреки и след осъществяване на ъглов удар. Юя Осако се извиси над всички и с глава чудесно насочи топката, която се отби от левия непряк дирек на Оспина и се оплете в мрежата.
В 78-ата минута обаче пред колумбийците се откри прелестен късмет за 2:2, само че той бе прахосан от присъединилия се от пейката Хамес Родригес.

В заключителните минути японците удържаха положителния за тях резултат и започнаха по превъзходен метод присъединяване си на Световното състезание в Русия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР