Отборът на Япония поднесе една от изненадите до момента на

...
Отборът на Япония поднесе една от изненадите до момента на
Коментари Харесай

Нова сензация в Катар! Япония победи Германия с 2:1

Отборът на Япония сервира една от изненадите досега на Световното състезание по футбол в Катар, побеждавайки Германия с 2:1 в първата среща от група „ Е “. Тимът на Германия поведе с 1:0 през първото полувреме с гол от дузпа в 33-ата минута на Илкай Гюндоган, а японците реализираха цялостен поврат през втората част с попадения на запасите Рицу Доан за 1:1 в 75-ата и на Такува Асано за 2:1 в 83-ата минута, съобщи Българска телеграфна агенция. Това е втората огромна сензация на международното след успеха на Саудитска Арабия над Аржентина с 2:1.

Мануел Нойер стана първият немски вратар, който играе на четири следващи Световни шампионати, а 39-годишният японски национал Ейджи Кавашима не съумя да изравни този връх, защото титуляр на вратарския пост за неговия отбор бе Шуичи Гонда. Германците позираха със запушени усти за формалната отборна фотография преди дуела в символ на митинг против възбраната на ФИФА за потреблението на капитанската лента One Love.

Воденият от селекционера Ханзи Флик състав поведе през първото полувреме, а попадения и за двата отбора не бяха зачетени поради засада след преразглеждане със системата за видеоарбитраж – ВАР. Още в осмата минута Дайзен Маеда вкара топката във вратата на Германия при контраофанзива за японците, само че голът не бе зачетен. Йозуа Кимих бе забъркан в първата по-опасна офанзива за националния тим на Германия. Той получи комфортен пас в 14-ата минута и стреля, само че ударът му бе блокиран от бранител. Три минути по-късно и Антонио Рюдигер не съумя да се разпише, а в 20-ата отново Кимих пропусна обещаваща опция.

В 25-ата минута германците имаха искания за дузпа, само че сигнал за такава не последва, само че малко по-късно вратарят на Япония Шуичи Гонда отрази изстрел на Илкай Гюндоган, който получи топката след пас от Давид Раум. Гонда стана повода за отсъждането на дузпа за Германия поради негово нарушаване против Раум, а Гюндоган бе прецизен за задатък от 1:0 в интерес на Германия в 33-ата минута.

До края на първото полувреме европейският отбор пропусна още няколко благоприятни условия в лицето на Джамал Мусиала и Илкай Гюндоган, а в четвъртата минута на добавеното време на първата част Кай Хаверц вкара топката във вратата на съперника, само че попадението не бе зачетено поради засада.

Второто полувреме стартира с пропуск за Германия, дело на Джамал Мусиала в 51-ата минута, а седем по-късно влезлият като запаса Такума Асано заплаши вратата на германците. Илкай Гюндоган можеше да удвои преднината на своя отбор в 60-ата минута, само че уцели десния непряк дирек, а десетина минута по-късно Йонас Хофман също не съумя да се разпише след чудесно избавяне на стража на Япония, последвано от пропуск на Серж Гнабри.

Азиатският тим нанесе своя удар против противника в границите на осем минути, като първо в 75-ата минута Рицу Доан изравни за 1:1, а в 83-ата Такума Асано получи от Ко Итакура и даде преднина за Япония, реализирайки с превъзходен изстрел за 2:1. Леон Горецка можеше да изравни в петата минута на добавеното време, само че пропусна и японците ликуваха.

Германия ще се изправи против Испания във втория си мач в Катар на 27 ноември, а Япония ще играе с Коста Рика.

Среща от група „ Е “ на Световното състезание по футбол в Катар:

Германия – Япония – 1:2 (1:0)

голмайстори: 1:0 Илкай Гюндоган 33-дузпа, 1:1 Рицу Доан 75, 1:2 Такума Асано 83

стадион: „ Халифа Интернешънъл “ (Ал Раян), фенове - 42608

основен арбитър: Иван Бартон Сиснерос (Салвадор)

сформира:

Германия: Мануел Нойер, Давид Раум, Антонио Рюдигер, Никлас Зюле, Нико Шлотербек, Йозуа Кимих, Илкай Гюндон (67-Леон Горецка), Джамал Мусиала (79-Марио Гьотце), Томас Мюлер (67-Йонас Хофман), Серж Гнабри (90-Юсуфа Мукоко), Кай Хаверц (79-Никлас Фюлкруг)

Япония: Шуичи Гонда, Хироки Сакай (75-Такуми Минамино), Ко Итакура, Мая Йошида, Юня Ито, Юто Нагамото (57-Каору Митома), Уатару Ендо, Ао Танака (71- Рицу Доан), Такефуса Кубо (46- Такехиро Томиясу), Даичи Камада, Дайзен Маеда (57-Такума Асано)

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР