Отборът на Валенсия се класира за финала в турнира за

...
Отборът на Валенсия се класира за финала в турнира за
Коментари Харесай

Миг магия от Гедеш прати "Валенсия" на финал за Купата на Краля


Отборът на " Валенсия " се класира за финала в шампионата за Купата на краля след триумф с 1:0 против " Атлетик " Билбао в реванша. Така " прилепите " не престават напред с общ резултат 2:1 поради 1:1 на " Сан Мамес " в първата среща.

Тази вечер, на своя ст. " Местая ", селекцията на Хосе Бордалас владееше самодейността в дълги интервали, а победното попадение означи Гонсало Гедеш в 43' със страховит шут от отдалеченост.

За португалския национал голът е четвърти с удар отвън наказателното поле от началото на сезона. Също толкоз измежду елита на Испания има и Набил Фекир от " Бетис ", а пред тях с 5 е само халфът на " Реал " Мадрид - Марко Асенсио.

Малко преди почивката " Валенсия " бе покрай удвояване на задатъка си, вратарят Юлен Агиресабала обаче спря Карлос Солер.

Най-добрата опция за гостите се откри пред капитана Икер Муняин в 70', който я пропиля.

По този метод " Атлетик " пропусна да взе участие в трети следващ край и да се бори за първи успех в шампионата от 1984 година насам. Баският клуб е вторият най-успешен с 23-е си Купи на Краля.

" Валенсия " преследва девета, като " Лос Чес " за последно подвигнаха трофея през 2019 година

Във финала " прилепите " ще се изправят против спечелилия от конфликта " Бетис " - " Райо Валекано ", който можете да гледате довечера от 22:00 ч. директно по RING. Първият дуел приключи с триумф за " Бетис " - 2:1.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР