Отборът на Уелс увеличи сериозно шансовете си да се класира

...
Отборът на Уелс увеличи сериозно шансовете си да се класира
Коментари Харесай

Уелс би Турция с 2:0, Бейл изпусна дузпа

Отборът на Уелс усили съществено възможностите си да се класира за осминафиналите на Евро 2020, откакто победи Турция с 2:0 във втория си мач от конкуренцията. На Олимпийския стадион в Баку " драконите " се пребориха за извънредно скъп триумф, след който към този момент имат четири точки в актива си.

Първото полувреме на дуела бе равностойно, като играчите на Турция имаха лек териториален превес, само че Уелс създаваше по-опасните положения. Ключовият миг в срещата пристигна в 43-та минута, когато капитанът на британците Гарет Бейл даде извънреден извеждащ пас към Арън Рамзи, който овладя топката на гърди и не сбърка, останал очи в очи с вратаря на Турция Угурчан Чакър. 15 минути след началото на втората част Уелс имаше страхотна опция да удвои преднината си, откакто Мехмет Челик повали Бейл в наказателното поле, само че крилото на Реал Мадрид изпрати топката надалеч над вратата с изстрела си от бялата точка.

В оставащите минути полуфиналистите от последното Европейско състезание се отбраняваха ловко, а в спомагателното време Бейл направи страховит пробив в наказателното поле на противника и сервира топката на Конър Робъртс, който оформи крайното 2:0 отблизо разстояние.

По този метод Уелс към този момент има четири точки и съвсем несъмнено ще се класира за идната фаза на шампионата, до момента в който Турция записа втора поредна загуба и понижи до най-малко възможностите си за осминафиналите. В другия мач от група А довечера Италия посреща Швейцария в Рим от 22:00 часа. В последните срещи от тази група на Евро 2020 Италия е хазаин на Уелс, а Турция ще премери сили с Швейцария. Двата мача ще се играят в неделя от 19:00 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР