Отборът на Царско село разби у дома финалиста в турнира

...
Отборът на Царско село разби у дома финалиста в турнира
Коментари Харесай

Царско село разгроми Арда

Отборът на Царско село разруши вкъщи финалиста в шампионата за Купата на България Арда с 4:0 в мач от 26-ия кръг на първа футболна лига. Двубоят бе финален за двата отбора преди старта на плейофите в елита и нямаше никакво значение за класирането. Емануил Манев (16, 33) и Андерсон Кордейро (45, 76) вкараха по два гола за спечелилите.

С този триумф Царско село приключи постоянния сезон осми с 34 точки. Тимът от Кърджали ще играе в първата шестица, откакто е четвърти с 45 точки.
Домакините започнаха по-добре и още в 4-ата минута Димитър Костадинов насочи първия прецизен удар в срещата, само че вратарят Иван Караджов улови топката. Играчите на Антони Здравков материализираха превъзходството си в 16-ата минута, когато Емануел Манев се разписа от директен свободен удар за 1:0.
В 34-ата минута Стефан Христов подаде към свободния Емануил Манев, който шутира от границата на наказателното поле и прати топката тъкмо под гредата за 2:0. Точно преди почивката Димитър Костадинов насочи удар с глава след центриране на Христо Попадийн, а вратарят Караджов мазета топката, само че Андерсон Кордейро притича и направи добавка за 3:0.

След почивката гостите започнаха по-активно и в 51-ата минута Александър Георгиев центрира, а Тонислав Йорданов игра с глава и вратарят Джони Пласид се намеси уверено. Много бързо обаче домакините си върнаха контрола и в 76-ата минута вкараха четвърти гол във вратата на противника. Защитниците на гостите не съумяха да изчистят топката след центриране отляво и тя стигна до резервата Карим Роси, който опита удар. Получи се рикошет в крайник на бранител и Андерсон Кордейро вкара с глава втория си гол в мача за 4:0.

В 81-ата минута Арда стигна до гол след центриране отдясно, само че той не бе зачетен поради засада на Тонислав Йорданов.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР