Отборът на ПСВ Айндховен разби гостуващия Аякс с 3:0 в

...
Отборът на ПСВ Айндховен разби гостуващия Аякс с 3:0 в
Коментари Харесай

ПСВ отвя Аякс, и това дерби не мина без скандал

Отборът на ПСВ Айндховен разруши гостуващия Аякс с 3:0 в дербито от 30-ия кръг на Ередивизи. Така “филипсите ” завоюваха и третия си конфликт против този противник през сезона след триумфите с 5:3 за Суперкупата на Нидерландия и с 2:1 в шампионата.

Домакините поведоха още в 13-ата минута, когато Люк де Йонг се разписа с глава при центриране на Йохан Бакайоко. Това се оказа и единственият прецизен удар на отбора през първото полувреме. В 54-тата минута Шави Симонс удвои преднината от дузпа, която самичък си завоюва след фал на Херонимо Рули против него. В 60-ата минута мачът беше пресечен за към четвърт час, защото крилото на амстердамци Стивън Бергхаус се оплака, че е бил уцелен с пластмасова чаша, хвърлена от трибуните. Както е известно, единствено преди към две седмици, дербито на Аякс против Фейенорд също беше прекратено поради хвърлен предмет, който разруши главата на Дейви Клаасен.

Само две минути след подновяването на играта Кенет Тейлър можеше да понижи изоставането на гостите с отдалечен шут, само че топката се отби първо в едната, а след това и в другата греда. В 78-ата минута Симонс проби в наказателното поле и пред погледа на Рули пусна топката към Де Йонг, който на празна врата и благодарение на рикошет вкара второто си попадение в срещата. В 86-ата минута Брайън Броби също удари греда, само че беше маркирана несъществуваща засада. Малко преди края на дуела резервата Исмаел Сайбари беше изведен самичък против вратаря, само че пропусна да направи триумфа на своя тим още по-изразителен.

С четвъртата си поредна победа ПСВ към този момент еднолично заема второто място в класирането с актив от 65 точки или на пет от водача Фейенорд преди мача му с Утрехт. Аякс е трети с 62 извоювани пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР