Отборът на Отава Сенетърс, който е сред най-слабите от началото

...
Отборът на Отава Сенетърс, който е сред най-слабите от началото
Коментари Харесай

Отава шокира лидера в НХЛ Бостън след дузпи

Отборът на Отава Сенетърс, който е измежду най-слабите от началото на сезона в Националната хокейна лига на Съединени американски щати и Канада (НХЛ), реализира неочакван триумф с 3:2 след осъществяване на наказателни удари против водача в Лигата Бостън Брюинс.

След нулев първи интервал Тим Щюлц откри резултат в интерес на домакините от канадската столица 8:11 след началото на втората част при игра с човек повече. Само 2:22 по-късно обаче Джейк ДеБръск върна попадението, само че до края на частта Алекс ДеБринкат още веднъж изведе домакините напред в следствие с гол 3:37 след средата на постоянните 60 минути.

Мачът вървеше към победа за домакините още в постоянното време, само че гол на Павел Заха 3:33 преди сиренета изпрати срещата в добавеното време. В него двата отбора още веднъж не съумяха да решат спечелилия и по този начин се стигна до осъществяването на наказателни удари.

При тях единствен ДеБринкат съумя да откри път около Джеръми Суейман със страховит финт. Това се оказа и победното попадение за Отава, защото до края на дузпите Суейман и неговият сътрудник Кам Талбот бяха съвършени и не разрешиха повече голове.

По този метод Отава стигна до своята 15-та победа в 34 срещи от началото на сезона и с актив от 33 точки заема 7-то място в Атлантическата дивизия на Източната конференция. За Бостън пък това бе едвам 7-мо проваляне в 34 мача от началото на акцията и трето след продължение или дузпи. Със извоюваната точка Брюинс усили своя актив на върха в Атлантическата дивизия и Лигата като цяло на 57 пункта.

Програмата на Бостън продължава още тази към този момент с посещение на Ню Джърси Девилс, като срещата стартира в 2:30 часа след среднощ българско време. За Отвата също следва мач надалеч от вкъщи, като Сенетърс ще посети американската столица Вашингтон за среща с Кепитълс в петък от 2:00 часа сутринта българско време.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР