Отборът на Мерцедес във Формула 1 обяви официално привличането на

...
Отборът на Мерцедес във Формула 1 обяви официално привличането на
Коментари Харесай

Мерцедес потвърди привличането на Шумахер

Отборът на Мерцедес във Формула 1 разгласи публично привличането на Мик Шумахер в Бракли. Германецът ще заеме позицията на авариен водач за идния сезон 2023.

Синът на легендата на спорта Михаел Шумахер загуби своето място в екипа на Хаас, откакто Гюнтер Щайнер избра да го размени с неговия съотечественик Нико Хюлкенберг. Много бързо след новината, че Шумахер няма да кара за Хаас се появиха спекулациите, че той ще премине в Мерцедес, където да бъде трети водач.

„ Сребърните стрели “ имаха потребност от авариен играч, откакто и Щофел Вандоорн, и Ник де Врийс избраха да преминат в други тим. Вандоорн ще бъде запаса на Астън Мартин, до момента в който Де Врийс си обезпечи титулярно място в Алфа Таури.
 Мик Шумахер и Ферари публично се разделиха Мик Шумахер и Ферари публично се разделиха
Като авариен водач на Мерцедес Шумахер ще има богата стратегия в симулатора на тима, а също така ще участва и на всяко едно от надпреварите през 2023 година. Титуляри на „ Сребърните стрели “ следващата година още веднъж ще са Люис Хамилтън и Джордж Ръсел, а в случай че някой от тях не може да започва в обещано съревнование, то Шумахер ще бъде употребен.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР