Отборът на Марица (Пловдив) отстъпи с 0:3 (19:25, 20:25, 19:25)

...
Отборът на Марица (Пловдив) отстъпи с 0:3 (19:25, 20:25, 19:25)
Коментари Харесай

Марица Пловдив загуби четвъртия си мач в Шампионската лига по волейбол

Отборът на Марица (Пловдив) отстъпи с 0:3 (19:25, 20:25, 19:25) гейма пред турския гранд Екзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул) в четвъртия си мач от група „ В “ на Шампионската лига по волейбол за дами.

По този метод българският отличник остава на трета позиция в подреждането на групата с 2 точки в актива си след 1 победа и 3 провали. Екзаджъбашъ е втори с 9 точки, колкото има и водачът Скандичи (Италия), който на следващия ден се изправя против последния в класирането Вашаш (Унгария).

Двубоят в зала „ Бурхан Фелек “ в Истанбул стартира равностойно и двата отбора вървяха точка за точка до 12:12. Тогава Марица поведе с 14:12, само че по-късно турският гранд взе 7 следващи разигравания и това се оказа решаващо за крайния излаз от първата част, която приключи при резултат 25:19 в интерес на Екзаджъбашъ.

В началото на втория гейм българският първенец продължи да бъде равносилен на финалиста от миналогодишното издание на конкуренцията и стоеше близо в резултата до 8:8, когато обаче след поредност от мощни сервиси тимът, воден от Ферхат Акбаш, се откъсна напред – 11:8. Старши треньорът на „ жълто-сините “ Борислав Крачанов взе спиране и след него пловдивският отбор съкрати изоставането си до 13:15. Стигна се до 20:16 за домакините, които в следствие затвориха и втората част след 25:20.

В третия гейм турският гранд взе самодейността първоначално и поведе с 9:5. Марица отговори и понижи пасива си до точка при 9:10. След това обаче отборът на Екзаджъбашъ увеличи доста успеваемостта си в нахлуване и не изпусна самодейността до края, с цел да се поздрави с успеха след 25:19.

Най-резултатни за триумфа на домакините станаха Ханде Баладън, Япрак Еркек и Ирина Воронкова с по 10 точки.

За Марица Мария Кривошийска и Добрина Христоскова осъществиха по 11 точки.

През месец януари за „ жълто-сините “ предстоят и последните 2 мача в груповата фаза на Шампионската лига – семейства против Скандичи и Вашаш. При триумф против унгарския отбор възпитаничките на Борислав Крачанов могат да заемат третата позиция в класирането и да продължат европейското си присъединяване в шампионата за Купата на ЦЕВ.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР