Отборът на Манчестър Сити победи Тотнъм с 1:0 на Уембли

...
Отборът на Манчестър Сити победи Тотнъм с 1:0 на Уембли
Коментари Харесай

Манчестър Сити с първи трофей за сезона

Отборът на Манчестър Сити победи Тотнъм с 1:0 на " Уембли " във финала за Купата на Лигата и завоюва трофея от конкуренцията за четвърта поредна година и общо осми път. Аймерик Лапорт (82) осъществя гола за " жителите ", които побеждават в шампионата за шести път в последните осем години.

Футболистите на Хосеп Гуардиола преобладаваха през цялата среща, а " шпорите " рядко проведоха офанзиви. В 26-ата минута неточност на Дайър позволи на Де Бройне да овладее топката и да центрира, а Алдервайрелд опита да почисти, само че я прати на крайници на Фодън, който шутира и след рикошет в защитник тя се удари в гредата.
В началото на втората част Тотнъм неочакван можеше да поведе. Ло Селсо шутира от границата на наказателното поле и Зак Стефън отрази удара с блестяща интервенция. В 72-ата минута Де Бройне центрира, а Фернандиньо отклони топката с глава, само че я прати в ръцете на Лорис. Секунди по-късно Стърлинг откри Гюндоган в наказателното поле, само че германецът насочи неакуратен удар. Лорис трябваше да се намесва и при идната офанзива, когато избави удар на Марез.
В 82-ата минута Аймерик Лапорт засече центриране на Де Бройне и даде задатък на " жителите ", които можеха да запишат и по-изразителна успеха, само че гол на Марез в добавеното време не бе зачетен поради засада.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР