Отборът на Лудогорец постигна много трудна победа над Черно море

...
Отборът на Лудогорец постигна много трудна победа над Черно море
Коментари Харесай

Десподов измъкна Лудогорец срещу Черно море в страхотен двубой

Отборът на Лудогорец реализира доста сложна победа над Черно море в мач от 23-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора изиграха страховит дуел на „ Хювефарма сцена ”, в който първенците трябваше да вършат поврат на резултата, с цел да стигнат до трите точки при завръщането на Ивайло Петев отпред на първенците.

В воин за домакините се трансформира Кирил Десподов, който вкара и трите гола за домакините. Двете попадения за гостите от Черно море пък бяха дело на Исмаил  Иса. На два пъти Лудогорец бе догонващ в резултата, само че в последна сметка съумя да изкове скъпия триумф.

В 73-ата минута Черно море остана с човек по-малко на терена, откакто Васил Панайотов получи втори жълт картон за нарушаване против Спас Делев в наказателното поле.

Мачът на стадион „ Хювефарма сцена ” стартира в равностойно движение, като футболистите на двата отбора не предприемаха непотребни опасности и играта се водеше най-вече в центъра на терена. Резултатът в мача бе открит при първата заплаха пред една от двете порти, а голът пристигна след групова неточност в защитата на домакините от Лудогорец в 8-ата минута.

Цели четирима играчи на гостите от Варна съумяха да разиграят свободно преди топката да стигне до Исмаил Иса в наказателното поле. Виктор Попов комбинира с Мазир Сула отдясно, а той от своя страна незабавно намери Алекс Фернандес пред наказателното поле. Халфът видя, че Иса е безусловно непокрит в пеналта и пусна пас към него, а Иса от своя страна овладя и с обмислен удар в десния ъгъл на вратата откри резултата.

Домакините реагираха като ужилени и небрежно сътвориха няколко отлични шанса да изравнят резултата. Тодор Неделев бе доста покрай това, откакто опитва да изненада Иван Дюлгеров с удар по диагонала. Новото попълнение на разградчани насочи доста точно топката, само че шансът не бе на негова страна. Неделев бе обезверен от напречната греда, в която се спря топката. Малко по-късно Кирил Десподов също опитва шанса си, само че и той не уцели вратата.

В 20-ата минута обаче Десподов бе непогрешим. Тодор Неделев откри Тиаго пред наказателното поле, който незабавно отклони към Десподов надясно. Нападателят прескочи топката и залъга бранителя до себе си, а незабавно по-късно стреля неспасяемо в десния крайник за 1:1.

След изравнителния гол домакините продължиха да играят по-силно и да основават по положителните положения пред противниковата врата. След осъществяване на корнер от страна на „ орлите ” и центриране в наказателното поле, Стефан Велев опита да почисти топката, само че не я отигра доста добре и тя профуча над личната му врата.

В 32-ата минута домакините бяха доста покрай това да стигнат до цялостен поврат на резултата. Пипа получи по дясното крило и напредна несмущаван от никого преди да центрира в пеналта, където влезлият на скорост Доминик Янков стреля. Той обаче бе притиснат от защитник на Черно море и не съумя да насочи прецизен удар.

Само две минути по-късно обаче, гостите още веднъж удариха. След офанзива през центъра и позната композиция сред Сула, Алекс Фернандес и Исмаил Иса, последният получи в наказателното поле и още веднъж самичък против Серджио Пад не сгреши – 2:1!

Втората част предстоящо стартира с напън на домакините. Не бе минала и минута след подновяването на играта, когато Лудогорец стигна до ъглов удар. След центрирането пред Дюлгеров, Живко Атанасов работи авторитетно и почисти. В 50-ата минута Кирил Десподов имаше нов късмет да стреля към вратата на съперника, само че след рикошет в защитник, топката не затрудни стража на варненци. Минута по-късно Лудогорец пропусна превъзходен късмет. Пипа още веднъж се бе присъединил в предни позиции и центрира чудесно от десния фланг. Педро Нареси нанесе мощен удар с глава, само че Дюлгеров акробатично паси и предотврати сигурен гол.

Положенията пред вратата на гостите продължаваха да се редят едно след друго. Доминик Янков и Игор Тиаго също имаха своите шансове. Удар на халфа на домакините бе блокиран от бранител на Черно море, до като изстрел на Тиаго с глава след доста положително центриране на Десподов, мина около вратата.

Реферът Георги Гинчев трябваше да вземе едно от най-важните си решения в мача в 75-ата минута. Васил Панайотов застъпи Спас Делев на границата на наказателното поле, а основният арбитър отсъди нарушаване и подвигна втори жълт картон на футболиста на гостите и уточни бялата точка. Кирил Десподов извърши по съвършен метод наказателния удар и изравни резултата за повторно в мача.

В заключителните моменти от срещата Живко Атанасов и Иван Дюлгеров се сблъскаха в наказателното поле и имаха потребност от лекарска помощ. В последна сметка вратарят на гостите не съумя да продължи срещата и бе наложително сменен.

Заради проточилото се оказване на лекарска помощ на двамата играчи, основният рефер назначи 9-минутно продължение.

Всичко в мача бе решено в първата минута от добавеното време, когато домакините стигнаха до директен свободен удар отляво по нападението си. Кирил Десподов пое отговорност и стреля доста точно в долния ляв ъгъл на вратата, изненадвайки появилия се като запаса вратар Георги Георгиев.

Така Лудогорец стигна мъчно до трите точки и още веднъж понижи пасива си по отношение на водача ЦСКА на една точка.

FT • ЛУДОГОРЕЦ – ЧЕРНО МОРЕ 3:2

0:1 Иса 8'

1:1 Десподов 20'

1:2 Иса 34'

2:2 Десподов 75' (д)

3:2 Десподов 90'

efbet Лига, 23-ти кръг

Стадион: " Хювефарма сцена ", Разград

Рефер: Георги Гинчев

  Лудогорец : 1 Серджио Падт, 2 Пипа, 3 Антон Недялков, 22 Франко Русо6, Якуб Пьотровски, 24 Оливие Вердон, 30 Педро Нареси, 64 Доминик Янков, 88 Тодор Неделев, 11 Кирил Десподов, 9 Игор Тиаго

Старши треньор: Ивайло Петев

Черно море : 25 Иван Дюлгеров, 3 Живко Атанасов, 4 Росен Стефанов, 2 Цветомир Панов, 6 Виктор Попов, 71 Васил Панайотов, 77 Стефан Велев, 8 Мазир Сула, 11 Алекс Насименто Фернандес, 19 Александър Василев, 86 Исмаил Иса

Старши треньор: Илиан Илиев
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР