Отборът на Левски стартира с успех участието си в Европа

...
Отборът на Левски стартира с успех участието си в Европа
Коментари Харесай

Левски удари Шкупи насред Скопие и взе два гола аванс преди реванша

Отборът на Левски започва с триумф присъединяване си в Европа през този сезон, побеждавайки с 2:0 като посетител македонския Шкупи в първа среща сред двата отбора от втория прелиминарен кръг на шампионата Лига на конференциите.

За страдание, дуелът на " Тоше Проески Арена " беше придружен и от произшествия, като денем бяха нападнати в един от кварталите на Скопие, в резултат на което един от тях е бил наръган с нож и откаран в болница.

Иначе по време на самия мач основният съдия Давид Фуксман от Израел също спря играта за малко поради провокация от трибуните.

В последна сметка на игрището и двата отбора не съумяха да покажат най-хубавото от себе си, защото теренът беше в доста неприятно положение, само че все пак Левски направи нужното, с цел да си тръгне като победител.

Двубоят стартира равностойно, като първото съществено състояние бе на сметката на домакините в 28-ата минута, когато Михал Пинтер стреля рисково с глава, само че Пламен Андреев избави.



Само две минути по-късно пък " сините " откриха резултата. Рикардиньо бе открит с дълго подаване в наказателното поле на домакините, а неговият опит за удар се трансформира в асистенция за Уелтън, който от близко беше прецизен за 1:0.

В края на първата част Шкупи можеха да стигнат до изравнителен гол, само че бранителят Кристиан Димитров се регистрира с доста значима интервенция в отбрана, изчиствайки топката от голлинията.

След почивката домакините бяха малко по-активният от двата тима, само че все пак Левски издебна своя момент и в добавеното време на срещата Марин Петков центрира от ъглов удар, Асен Чандъров отклони топката и от близко Роналдо осъществя втория гол за българския отбор.

По този метод момчетата на Николай Костов стигнаха до победа с 2:0 и направиха доста значима крачка към продължение напред в Лигата на конференциите. Реваншът на стадион " Георги Аспарухов " е идващия четвъртък (3 август).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР