Отборът на Канада постигна четвърта поредна победа на Световното първенство

...
Отборът на Канада постигна четвърта поредна победа на Световното първенство
Коментари Харесай

Канада надви Казахстан за четвърти пореден успех на Световното

Отборът на Канада реализира четвърта поредна победа на Световното състезание по хокей на лед за мъже. Шампионатът се организира в Рига (Латвия) и Тампере (Финландия), като ще продължи до 28 май.

Канадците надиграха в Рига състава на Казахстан с 5:1 в мач от група „ В “ и остават отпред във краткотрайното класиране с 11 точки. За хокеистите на Казахстан загубата бе трета поредна и с актив от 2 точки отборът заема предпоследното, седмо място в групата.

Пет от попаденията паднаха още в първата третина. Макензи Уийгър, Лоусън Круз на два пъти и Джо Велено се разписаха в началния интервал за Канада, а Ади Бекетаев бе прецизен за Казахстан. Самюел Блейс оформи крайния резултат с гол в последната третина.

В дуел от група „ А “ съдомакинът Финландия се оправи с Франция с 5:3 пред 11 638 фенове в „ Тампере Арена “ и се подрежда на четвърта позиция във краткотрайното нареждане със 7 точки от две победи и две загуби. След третото си следващо проваляне французите са пети с победа и три загуби и 4 точки в актива си. Лидер в групата е отборът на Съединени американски щати с четири триумфа от четири срещи и общо 12 точки.

На Световното състезание вземат участие 16 тима, разграничени в две групи по осем. Първите четири от всяка група ще се класират за четвъртфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР