Отборът на Хебър (Пазарджик) освободи старши-треньора Николай Митов и екипът

...
Отборът на Хебър (Пазарджик) освободи старши-треньора Николай Митов и екипът
Коментари Харесай

Хебър освободи Николай Митов и предложи договори на шестима футболисти

Отборът на Хебър (Пазарджик) освободи старши-треньора Николай Митов и екипът му, макар че експертът изведе отбора до елита на българския футбол, откакто го пое в Трета лига.

Договорите на Митов и всичките му асистенти няма да бъдат продължени, като тяхното преустановяване ще бъде с неотложен резултат. В тази връзка следва оформяне на съглашения, а управлението на клуба е поело ангажимент за правилно погашение на всичко заработено до края на отминалия шампионат.

Изключения са направени за двамата физиотерапевти на тима Иван Василев и Георги Делчев и домакина Иван Чорлев, които имат предложение да останат на работа в клуба. Те в допълнение ще получат оферта за трудово заплащане, която ще имат опция да одобряват или не.

Освен раздялата с наставника Митов, шестима футболисти от досегашния тим на Хебър са получили кардинално предложение да продължат кариерата си в клуба.

Това са вратарят Петър Дебърлиев, Цветелин Тонев, Мартин Михайлов, Георги Търтов, Ивайло Михайлов и Емануил Манев. Тепърва обаче ще се прецизират финансовите параметри по възможните им бъдещи договори, стана ясно след срещата им с ръководителя на УС на клуба Елизар Спасов.

Футболистите на Хебър, които не са получили оферти за нов контракт, ще продължат кариерите си в други клубове.

Рокади предстоят и в школата на Хебър. Вчера досегашният шеф Спас Спасов разгласи, че е подал предупреждение за овакантяване. Той стимулира оставката си с отдръпването от поста състезателен шеф на Иван Папазов, който го предложения на тази служба преди 5 години.

Почти несъмнено поста на Спасов ще поеме някогашният национал Йордан Минев, който до скоро водеше една от детските обединения в школата.

В идващите дни се чака отговор на още няколко значими въпроса. Първият е обвързван с името на новия старши-треньор на мъжете и неговия щаб. Също по този начин и със селекцията на мъжката гарнитура.

Все е още не е ясна датата за начало на лятната подготовка на тима и съответната стратегия за нея – лагер и контроли.

И не на последно място – къде Хебър ще приема своите противници. Има възможност това да бъде националният стадион " Васил Левски ". Първоначално Хебър бе показал за собствен краткотраен дом стадион " Берое ", само че от Лицензионната комисия на БФС не приели опцията единствено " за първите два домашен мача ", а поискали клубът да подава контракт за наем, за по-дългосрочен интервал.

Старозагорци не дали позволение за такова нещо, а от пловдивските Ботев и Локомотив също се ослушвали за своите игрища. Вариант бил и стадионът на Витоша (Бистрица), само че минималната цена в претенции наем по отношение на " Васил Левски " довела до крайния избор Хебър да играе на центъра на София до привършване на строително-ремонтните работи на пазарджишкия " Георги Бенковски ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР