Отборът на Хърватия постигна втория си успех в квалификациите за

...
Отборът на Хърватия постигна втория си успех в квалификациите за
Коментари Харесай

Хърватия прегази Латвия в евроквалификациите, Турция и Армения не се победиха

Отборът на Хърватия реализира втория си триумф в квалификациите за Евро 2024, откакто разруши като хазаин с 5:0 състава на Латвия.

На стадион " Руйевица " в Риека " ватрените " не оставиха подозрения в превъзходството си на терена и осъществиха пет безответни попадения във вратата на прибалтийците.

Тон за головото шоу даде Бруно Петкович още в 3-ата минута, а 10 по-късно Лука Иванушец удвои за селекцията на Златко Далич.

До почивката още веднъж Петкович направи преднината на своя отбор класическа, а през второто полувреме Андрей Крамарич и Марио Пашалич бяха точни, с цел да оформят и крайното по 5:0.



По същото време в Ескишехир Турция и Армения не се победиха, завършвайки 1:1 в друга среща от тази група " D ".

Арменците обаче несъмнено могат да съжаляват за този резултат, защото водеха през съвсем цялото второ полувреме след попадението на Артак Дашян, само че малко преди края на постоянното време Берту Йълдъръм осъществя изравнителния гол за турците и по този начин донесе равенството 1:1.

В класирането южните ни съседи остават отпред с 10 точки, следвани от Хървати и Армения с по 7, като " ватрените " имат преимущество поради по-добрата си голова разлика. На четвъртото място е съставът на Уелс с 4 пункта, а на дъното е Латвия без актив.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР