Отборът на Фулъм победи Брайтън с 2:1 като домакин в

...
Отборът на Фулъм победи Брайтън с 2:1 като домакин в
Коментари Харесай

Митрович окрили и поведе Фулъм към победата

Отборът на Фулъм победи Брайтън с 2:1 като хазаин в мач от петия кръг на британската Висша лига. Александър Митрович откри резултата в 49-та минута, а автогол на Люис Дънк удвои преднината на Фулъм. Алексик Мак Алистър бе прецизен от бялата точка, с цел да върне едно попадение за " чайките " в 59-та минута, само че гостите нямаха сили за орбат. 

В първите минути на мача, Фулъм се опита да употребява центриранията като главно оръжие, само че без триумф, до момента в който гостите разчитаха на контраофанзива. Видно, Фулъм притежаваше топката доста повече от противника си, само че първото рисково състояние пред една от двете порти, пристигна пред вратата на домакините.

Паскал Грос изпрати към Соли Марч, който бе покрай дребното наказателно поле и се опита да стреля тъкмо с глава, само че ударът му мина около гредата.

Второто полувреме стартира с проблеми и за двата тима, като Мойсес Кайсед от Брайтън и Кени Тете получиха леки травми, само че и двамата продължиха игра.

В 49-та минута пък Неескенс Кебано откри Митрович в наказателното поле на " чайките ", а сърбинът не се поколеба и вкара топката във вратата на Роберт Санчез - 1:0.

Лошите вести за гостите не стопираха, като в 55-та минута Люис Дънк си означи автогол, откакто се опита да блокира центриране, вместо това той изпрати топката в личната си врата, а Фулъм поведе с 2:0

Само минута по-късно изненадващо Брайтън съумя да отговори и сътвори рискова офанзива, а на края Первис Еступинян бе повален в наказателното поле. Първоначално съдията подмина обстановката, само че след съвсем две минути, той спря играта, с цел да може ВАР да прегледа обстановката. Самият рефер прегледа обстановката и отсъди дузпа за Брайтън. А Алексис Мак Алистър бе прецизен от бялата точка в 59-та минута.

" Чайките " не съумяха да застрашат вратата на Фулъм повече до последния съдийски сигнал и по този начин тимът на Марко Силва се поздрави с успеха и трите точки.

FULL-TIME Fulham 2-1 Brighton

Aleksandar Mitrovic and a Lewis Dunk own goal seals the points for Fulham despite Alexis Mac Allister’s penalty
— Premier League (@premierleague)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР