Отборът на ФК Созопол се класира в следващия етап от

...
Отборът на ФК Созопол се класира в следващия етап от
Коментари Харесай

Созопол продължава напред в Аматьорската футболна лига

Отборът на ФК Созопол се класира в идващия стадий от шампионата за Аматьорската футболна лига след триумф преди два дни над ФК Звезденбург Бургас с 1:3, в регионалния край. Двубоят се организира на терена в квартал " Ветрен ", а тревното покритие не бе на високо равнище. Ръководството на " небесносините " беше поканило отбора на Петър Алексиев да изиграят срещата на " Арена Созопол ", само че тимът състезаващ се в " Б " Областна група очевидно бе набрал самочувствие след триумфа над Нефтохимик с 2:1 в предния кръг и изрично отхвърли. Въпреки това до нова сензация не се стигна и разумно по-подготвеният тим на Маргарит Димов и компания продължи напред. " Вампирите " се постановиха с 1:3, макар, че още в 5-та минута гостите от Созопол инкасираха попадение в личната си врата.

Домакините от ФК Звезденбург откриха резултата в срещата, откакто техен футболист трансферира неподготвения в тази обстановка авариен пазач на Созопол Димитър Николов за 1:0. Мигновено след попадението, " небесносините " реагираха, а Юлий Шекеров за малко не счупи горната греда. Созопол продължи да бъде по-активният отбор на неприятния терен в квартал " Ветрен " и справедливо изравни в края на първата част. В 42-та минута Созопол стигна до равенството в резултата 1:1. След добра офанзива от половината на гостите, капитанът Петър Кюмюрджиев комбинира с нападателя на " небесносините " Юлий Шекеров, който напредна през центъра на терена, само че бе съборен пред дъгата на наказателното поле, а основният рефер Ахмед Белбер отсъди свободен удар за Созопол. Мартин Газиев бе беспощаден и с мощен изстрел прониза вратата на домакините от Звезденбург. Той изпрати кълбото, което се отклони в лявата греда и спря в мрежата на вратаря на домакините Георги Желев за 1:1. Така двата тима се отдръпнаха при еднакъв резултат и оставиха всичко по-интересно за след почивката. Домакините от Звезденбург даже си признаха, че Созопол са по квалифицираният отбор физически и справедливо не престават напред.

След почивката Маргарит Димов извърши няколко промени, а това даде нужния резултат. В 55-та минута гостите от Созопол стигнаха до цялостен поврат в резултата - 1:2 против ФК Звезденбург, след попадение на Юлий Шекеров. В 54-та минута след центриране на Антонио Ласков, Димитър Коларов се размина с глава в наказателното поле на домакините, а в идната офанзива " небесносините " означиха и второто попадение в срещата. След добра офанзива по левия фланг, капитанът Петър Кюмюрджиев се обърна и комбинира с Юлий Шекеров, а той подаде за Уилфред Гримо, който влезе като запаса и му остави топката, Шекеров със мощен удар в далечния десен ъгъл на вратаря на домакините прати кълбото в мрежата за 1:2. Доминацията на Созопол продължи и те не спираха да пропущат пред вратата на домакините. Логичното се случи в 77-та минута, когато и Кристиян Козаров записа името си измежду голмайсторите, с цел да оформи крайния резултат в срещата 1:3. След нова добра офанзива, опитният Станимир Баев изведе в кулоар Ангел Каракашев по левия фланг, а той пусна за Козаров. Младото крило на Созопол се принадлежности за една топка с защитник на Звезденбург и с прекрасен изстрел в горния десен ъгъл на вратаря на домакините оформи крайния резултат в срещата 1:3.

Маргарит Димов и неговите помощници Михаил Ралев и играещият асистент треньор Петър Кюмюрджиев може да бъдат удовлетворени от своите ученици, които при гостуванията изпитват усложнения в реализирането на своите положения. Футболистите работят в тази тенденция и това дава резултат, откакто в последните два мача против Черноморец и в този момент са осъществили пет попадения, само че по-важното е, че и основават положения. Целите пред " небесносините " остават високи, а Созопол играе за победа във всеки един дуел.

ФК Созопол: 1.Димитър Николов, 11.Петър Кюмюрджиев (c), 2.Иван Чавдаров, 22.Ангел Каракашев, 5.Мирослав Иванов, 15.Яни Николов, 21.Станимир Баев, 10.Мартин Казиев, 23.Антонио Ласков, 17.Димитър Коларов, 9.Юлий Шекеров

Използвани запаси: 4.Иван Стоянов, 8.Кристиян Козаров, 18.Иван Ангелов, 20.Улфред Гримо, 7.Кристиян Иванов

Созопол чака своя противник от зона Пловдив.

Купата на Аматьорската футболна лига.

Първи кръг - 10.10.2018 година - 16:00 часа

A./ Гигант /Съединение/ 1:0 Асеновец 2005 /Асеновград/
B./ Сокол /Марково/ 5:0 Левски /Карлово/
C./ Садово /Садово/ 0:3 Борислав 2009 /Първомай/
D./ Атлетик /Куклен/ 2:4 Марица 1921 /Пловдив/

Втори кръг - 17.10.2018 година - 16:00 часа

I. / Победителят А - Гигант /Съединение/ - Победителят от D Марица 1921 /Пловдив/

II. / Победителят В Сокол /Марково/ - Победителят от С Борислав 2009 /Първомай/

Финал - 24.10.2018 година - 16:00 часа

Победителят от I - Победителят от II
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР