Отборът на ФК ЛП Суперспорт станаха шампионки на България за

...
Отборът на ФК ЛП Суперспорт станаха шампионки на България за
Коментари Харесай

ЛП Суперспорт спечели титлата на България по футбол за девойки

Отборът на ФК ЛП Суперспорт станаха шампионки на България за девойки до 15 години след трагична победа във финалния мач против НСА с 3:1. Финалната среща беше белязана от скъсана мрежа с мощно осъществяване на дузпа, както и от гол на вратарката на ЛП Суперспорт от личното си поле.

В най-важната борба за купата се получи с изключение на един добър от спортно-техническа позиция мач, дерби с доста голове и неповторимо осъществяване, което се среща рядко по терените в целия свят. ЛП Суперспорт откри резултата с тъкмо изпълнена дузпа на отличната защитничка Ванеса Иванова, която скъса мрежата в дословния смисъл. Малко по-късно девойките от НСА бяха изравнили след груба неточност на защитничките на ЛП.

Но най-зрелищното в срещата занапред предстоеше- а точно гола вкаран от вратарката на ФК ЛП Супер Спорт- Майя Станева с шут от личното наказателно поле непосредствено в отсрещната врата на НСА. В края на срещата Веси Калинова довърши интригата в мача. При едно безредие в наказателното поле тя хитро мушна топката през няколко футболистки и донесе купата на тима на ЛП Суперспорт.

На полуфиналите ЛП Суперспорт в профил Енко (Пловдив) с 1:0 с тъкмо осъществяване още веднъж на Ванеса Иванова, а НСА се оправи с Пълдин (Пловдив) в другия дуел преди борбата за купата. Ванеса беше определена и за най-хубав бранител на шампионата. Малко необичайно вратарката на НСА, която позволи цели 10 попадения на финалите, стана номер 1 на своя пост. В борбата за трето място феновете станаха очевидци на пловдивски сблъсък- Енко - Пълдин. В дребния край Пълдин победи с 1:0 и завоюва бронзовите медали.

"Заслугата за спечелването на шампионата е освен на упоменатите нагоре футболистки, а и на всички останали взели присъединяване в надпреварата: капитанката Божидара Иванова, направила може би най- мощното съревнование в кариерата си, с извънредно значими изяви, както и останалите - Л. Боянова, Л. Христова, Я. Балджиева, Р. Сотирова, В. Атанасова, К. Иванова, К. Златомирова, Д. Йорданова, М. Петрова. Oсобено внимание заслужава малобройната ни, само че доста гласовита агитка, съобщи президентът на ЛП Суперспорт Лъчезар Паланков.

"Разбира се, би трябвало да споменем и хората от изключителния ни треньорски тандем- старши треньорът Десислава Грахльова с асистент Биляна Пенчева. Със извоюваната купа, само че и също по този начин и с играта, те ме направиха може би най-щастливия човек. Нямаме държавна поддръжка, само че ще продължим да се борим и да работим за развиването на женския футбол в България, приключи Паланков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР