Отборът на ДКС (Варна) е един от новите участници в

...
Отборът на ДКС (Варна) е един от новите участници в
Коментари Харесай

Анелия Танева: Ще имаме чужденки, надявам се да бъдем приятната изненада в НВЛ-жени

Отборът на ДКС (Варна) е един от новите участници в женското състезание по волейбол на България – Демакс лига. С това Морската ни столица ще има два представителя при дамите, другият варненки отбор е Перун. Мениджър на ДКС е Анелия Танева, която съобщи, че женският отбор ще разполага с добър бюджет, който ще се усилва. В състава ще има чужденки, а ето какво сподели още Танева в изявление за BGvolleyball.com за бъдещето на отбора:

- Защо решихте да извършите женски тим в това мъчно време?
- Не го взехме решение. Отдавна сме си го сложили като цел. Просто в този момент ни се отдаде опция. Получихме поддръжка на спонсори.

- Кой ще е треньор на тима на ДКС Варна?
- Отборът ще се води от Ставри Димитров - нашият почитан треньор от доста години във Варна.

- В поради неговата достолепна възраст ще има ли асистент?
- Естествено да. Това ще бъде умел треньор. Неговото име обаче ще оповестим по-късно. Очакваме да се причисли до няколко дни и тогава ще го обявим. Ще има и други помощници.

- Имате ли обезпечени средства за целия сезон?
- Да, разполагаме с добър бюджет. И мисля, че ще става все по-добър, тъй като има сериозен интерес на спонсори към женския волейбол във Варна.

- Окомплектовахте ли тима към този момент?
- Сглобяваме го към момента. Но може да се каже, че в по-голямата си част е приключен.

- Ще имате ли опитни състезателки?
- Да. Ще имаме попълнения и от старша възраст, и опитни състезателки сигурно. Правим напълно нов колектив, който да сплоти младите и опитните.

- Водите ли подготовка?
- Да, към този момент се води подготовка за идния сезон. Но тимът е нов, състезателките в по-голяма си част не се познават и занапред ще работим за стиковане сред тях. Можем да кажем, че слагаме едно не елементарно начало, само че пък водещо до доста триумфи в бъдеще, уповавам се.

- Какви са ви задачите за този сезон?
- Целите са да създадем едни доста положителни страсти за женския волейбол във Варна като цяло и най-много да реализираме едни резултати, задоволяващи освен нашите цели, само че и традициите на града ни, който е със сериозна ориентировка към волейбола. Точни цели не можем да сложим в този момент, защото до началото на шампионата има време и тогава ще се наясно със обстановката и опциите на тима.

- Това значили, че до началото на шампионат ще привлечете още състезателки?
- Да. Към момента тима е изработен, само че не е приключен, защото имаме към момента търсене на избрана позиция на играч.

- Вярно ли е, че ще имате чужденки?
- Да, правилно е. Даже към този момент сме ги взели. Но няма да оповестяваме имена и постове в този момент. Ще излезем със специфична конференция за селекцията на тима.

- Смятате ли, че ще поднесете изненада в шампионата?
- Както се споделя: " Пилците се броят наесен ". Но да сигурно считам, че ще поднесем изненада!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР