Отборът на Далас Маверикс намали изоставането си в серията на

...
Отборът на Далас Маверикс намали изоставането си в серията на
Коментари Харесай

Далас намали изоставането си, дори протекъл покрив не попречи на успеха на домакините

Отборът на Далас Маверикс понижи изоставането си в серията на 1:3 триумфа в четвъртия мач от плейофа на Западната конференция от Националната баскетболна асоциация.

Тимът със звездата Лука Дончич в състава съумя да вземе победа над Голдън Стейт със 119:109 (28:24, 34:23, 37:23, 20:39) точки пред лична аудитория, макар че покривът на " American Airlines Center " не устоя на дъжда.

Лидерът на домакините от Далас Лука Дончич още веднъж показва забележителни умения на паркета, като записа 30 точки, 14 битки и 9 асистенции. Липсваше му единствено една асистенция, с цел да запише първия си трипъл-дабъл през този плейофен сезон.

Маверикс съумяха да избегнат „ изсъхнало “ проваляне и да удължат серията.



Петият мач ще се организира в четвъртък в Сан Франциско. Според разпоредбите серията се играе до четири победи от седем дуела.

Куриозен миг имаше на полувремето на мача. Подновяването на играта се забави с 16 минути поради протекъл покрив на залата. Силният дъжд аргументи минимум два теча, единият от които беше покрай пейката на Голдън Стейт. Вода падаше и върху терена до пейката и на Далас.

След продължителната отмора бяха добавени още пет минути, с цел да могат баскетболистите да загреят преди подновяването на срещата.



Стеф Къри още веднъж беше най-резултатен за Уориърс с 20 точки и 8 асистенции.

Снимки: БГНЕС

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР