Отборът на Челси се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига,

...
Отборът на Челси се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига,
Коментари Харесай

Челси обърна Дортмунд в реванша и отново е на четвъртфинал в Шампионската лига

Отборът на Челси се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, откакто победи с 2:0 вкъщи в реванша Борусия Дортмунд и по този метод заличи пасива си от 0:1 след първия дуел сред двата отбора преди три седмици в Германия.

Футболистите на Греъм Потър изиграха един доста стабилен дуел и за първи път през календарната 2023 година вкараха два гола в един мач, което се оказа решаващо за продължаването на отбора към етапа на най-хубавите осем в шампионата, макар че гостите от Дортмунд държаха топката в по-дълъг % от времето.

Домакините откриха резултата в края на първата част, когато Рахийм Стърлинг беше прецизен, изравнявайки общия резултат в дуела.

Секунди след началото на второто полувреме пък Мариус Волф игра с ръка в личното си наказателно поле и след известно закъснение и интервенция на ВАР арбитърът Дани Макели отсъди дузпа в интерес на Челси.



Отговорността да стреля от бялата точка пое Кай Хаверц, само че за негово голямо отчаяние топката се отби от страничния дирек на вратата на гостите.

За шанс на немския нападател обаче още веднъж ВАР се намеси, с цел да подскаже на рефера, че футболисти на Борусия Дортмунд са били навлезли в наказателното поле при изстрела на Хаверц и в последна сметка бе взето решение 11-метровият углавен удар да бъде пребит.

При втория опит неточност нямаше и по този начин Кай Хаверц удвои преднината на своя отбор в 53-та минута.

В оставащото време играчите на Борусия Дортмунд имаха самодейността на терена, само че " жълто-черните " по този начин и не откриха метод да стигнат до гол и по този метод позволиха първата си загуба от началото на годината, която им коства и класиране за четвъртфиналите в Шампионската лига за пръв път от два сезона насам.

Тимът на Челси пък за трета поредна година намира място измежду най-хубавите осем в Европа и се причислява към тима на



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР