Отборът на БАТЕ Борисов спечели Купата на Беларус, след като

...
Отборът на БАТЕ Борисов спечели Купата на Беларус, след като
Коментари Харесай

Гол в сетния миг донесе четвърта купа на БАТЕ Борисов

Отборът на БАТЕ Борисов завоюва Купата на Беларус, откакто в разногласието за трофея надигра настоящия първенец на страната Динамо Брест с минималното 1:0 след продължения.

Редовните 90 минути сред двата отбора приключиха при нулево тъждество, което докара до две продължения от по 15 минути. В първото от тях БАТЕ имаше предимство, само че не съумя да осъществя попадение. Второто мина в равносилен темперамент и тъкмо когато нещата отиваха към ново тъждество и осъществяване на дузпи, Закар Волков донесе трофея на БАТЕ след безредие в наказателното поле на Динамо и неспасяем удар.

Така, БАТЕ завоюва Купата на страната за рекорден четвърти път в своята история, изпреварвайки по този индикатор настоящия победител в конкуренцията Шахтьор Солигорск, Динамо Минск, Белшина Бобруиск и днешния противник Динамо Брест, които са с по три оценки. Тимът се реваншира за последната си загуба в шампионата във заключителен конфликт, пристигнала точно от Брест с 2:3 през 2018.

БАТЕ е отличник и по шампионски трофеи на Беларус с 15 – от 2006-2018 в това число, и преди този момент два пъти през 1999 и 2002. Тимът е седемкратен притежател и на Суперкупата на страната.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР