Отборът на Барселона подобри нов рекорд в испанската Ла Лига

...
Отборът на Барселона подобри нов рекорд в испанската Ла Лига
Коментари Харесай

Барселона подобри 38-годишен рекорд

Отборът на Барселона усъвършенства нов връх в испанската Ла Лига след успеха с 2:1 против Валенсия в събота. Каталунците записаха мач номеr 39 без загуба в шампионата и по този метод задминаха достижението на Реал Сосиедад от сезон 1979/80.

Валверде: Трудна седмица, златни три точки

„ Този връх е прекрасен, само че по-важното е, че продължаваме с успехите. Това са златни три точки за нас и в този момент ни трябват още единствено седем, с цел да спечелим купата. Успяхме да се съберем след седмицата, която имахме. Атмосферата в клуба бе малко мрачна и трябваше да сложим завършек на това. Сега имаме късмет да спечелим и Копа дел Рей, което е различен значим трофей за нас “, разяснява Валверде след триумфа, пристигнал след попадения на Луис Суарес и Самюел Умтити.

Суарес: Титлата от шампионата, сякаш се обезцени

Следващата седмица в Испания ще се изиграе промеждутъчен кръг от Примера дивисион. Във вторник каталунците одобряват Селта в мач от 33-ия кръг на шампионата. В момента отборът на Ернесто Валверде е водач в класирането с актив от 82 точки. Втори е Атлетико Мадрид с 68, което на процедура значи, че купата е съвсем в забрадка вързана за "блаугранас ".

Следващата събота пък Барса ще се опита да грабне първи трофей за сезона. Каталунците се изправят против Севиля във финала за Купата на Краля.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР