Отборът на Аякс победи като гост с 3:0 Валенсия в

...
Отборът на Аякс победи като гост с 3:0 Валенсия в
Коментари Харесай

Аякс превзе Естадио Местая с класическа победа

Отборът на Аякс победи като посетител с 3:0 Валенсия в мач от груповата фаза на Шампионска Лига. Попаденията на "Естадио Местая " бяха дело на Хаким Зиеш, Куинси Промес и Дони ван де Беек.

Резултатът бе открит в 8-мата минута, когато Хаким Зиеш насочи прострелен удар от позиция отвън наказателното поле и означи свръхестествен гол, с който откри горния ляв ъгъл на вратата.

В 24-ата минута Омар Веласкес извърши нарушаване, в опита си да доближи до топката и съдията отсъди дузпа за Валенсия. Даниел Парехо стреля от 11-е метра, само че ударът му мина доста над напречната греда и отиде в трибуните.

В 33-ата Максимилиано Гонсалес се озова самичък на стрелкова позиция в наказателното поле, само че опитът му бе отразен от Андре Онана.

Само минута по-късно Дони ван де Беек откри Куинси Промес в наказателното поле, който остави вратаря беззащитен и направи резултата 0:2.

В края на първата част Аякс нацели две греди, откакто Родриго получи центриране в наказателното поле и шутира, само че ударът му срещна десният непряк дирек, а малко по-късно Зиеш опита прехвърлящ удар, само че топката се отби от напречната греда.

Второто полувреме стартира стремително, откакто Феран Торес доближи до отбита топка и не се поколеба да стреля в долния десен ъгъл, само че Онана бе добре позициониран и избави удара.

В 58-ата минута Куинси Промес насочи удар, само че той мина над напречната греда.

В 67-ата минута Душан Тадич изпрати топката с паралелен пас навръх крайници на Дони ван де Беек, който се настройки и осъществя второто си попадение в срещата.

Три минути по-късно още веднъж Ван де Беек се включи в наказателното поле, овладявайки страховит пас, само че ударът му бе блокиран от бранител, който се хвърли на шпагат.

До края на срещата Аякс диктуваше протичащото се на терена, само че не съумя да означи още попадения.

Оборите на Валенсия и Аякс са част от група Н на ШЛ, в която класирането наподобява по този начин:
1. Аякс - 6 т.
2. Челси - 3 т.
3. Валенсия - 3 т.
4. Лил - 0 т.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР