Отборът на Арсенал взе важни три точки по пътя към

...
Отборът на Арсенал взе важни три точки по пътя към
Коментари Харесай

Класическа доминация на Арсенал над Борнемут

Отборът на Арсенал взе значими три точки по пътя към амбициозната цел – купата във Висшата лига. Отборът на Микел Артета победи Борнемут с 3:0 на „ Емирейтс “ в мач от 36-ия кръг на шампионата. По този метод „ артилеристите “ задържаха преднината си пред втория Манчестър Сити на 4 точки, само че „ жителите “ са и с два мача по-малко.

" Черешките " остават на 10-а позиция с 48 пункта.

Попаденията за домакините осъществиха Букайо Сака от дузпа в края на първата част и Леандро Торсар след почивката и Деклан Райс в продължението на дуела. Срещата беше придружена и от няколко противоречиви обстановки, в които ВАР взе значимите решения.

Арсенал изигра доста мощно първо полувреме, като тотално надигра своя съперник. В началните минути Леандро Тросар и Кай Хавертц насочиха точни удари, само че вратарят на " черешките " Марк Травърс опази мрежата си.

В 12-ата минута се разигра първото по-спорно състояние. Райън Кристи извърши рисково нарушаване, след като отправи опасен удар с бутоните в крайници на Букайо Сака. Те бяха доста покрай коляното на британския национал, само че съдията и ВАР не отсъдиха нищо в съответната обстановка.

Последваха нови мощни минути за Арсенал и нова порция удари в посока на вратата на Борнемут, само че попадението падна едвам в края на частта. 

В 42-ата минута Кай Хавертц падна в наказателното поле, а съдията отсъди дузпа след лек контакт сред футболиста на Арсенал и вратаря Марк Травърс. След преразглеждане с ВАР, наказателният удар бе доказан. Букайо Сака изведе своите напред за 1:0 с прецизен удар по земя от бялата точка. Попадението бе под номер 15 за британския национал през актуалната акция.

Второто полувреме стартира с напън на Арсенал. Още в 49-ата минута пресата докара до удар на Букайо Сака в очертанията, само че стражът на " черешките " бе на мястото си. Това като че ли съживи състава на Борнемут, който стартира да опнира по-сериозно в дуела. В 53-ата минута първи доста рисков удар в интерес на гостите. Доминик Соланке насочи диагонален удар отляво, само че Давид Рая реагира ослепително и избави.

Противно на упованията, след доста мощни минути за " черешките " Арсенал стигна до втори гол. В 70-ата минута Леандро Тросар удвои преднината. Деклан Райс откри по прелестен метод белгиеца, който стреля от близко в долния десен ъгъл на вратата за 2:0. 

Спорен миг в 73-ата минута, откакто топката влезе в мрежата на Арсенал, само че ВАР преразгледа обстановката за вероятно нарушаване на Соланке против Давид Рая преди този момент. Няколко минути по-късно системата потвърди нарушаването и голът на Антоан Семеньо не беше зачетен. 

В 86-ата минута Габриел Магаляеш стреля доста мощно диагонално и прати топката в мрежата на Борнемут, само че попадение не беше зачетено поради засада. Габриел показва противоречие, само че решението на страничния арбитър беше доказано от ВАР.

В даденото от съдията продължение Деклан Райс направи резултата типичен. Той мина през трима бранители, с цел да се освободи в наказателното поле и стреля по диагонал за 3:0. 

Това се оказа и последното, кеото двата отбора демонстрираха на терена на " Емирейтс ".

Състави:

Арсенал : Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Томиасу, Йодегаард, Партей, Райс, Сака, Хавертц, Тросард.

Мениджър: Микел Артета

Focused ✊

Shot on Pixel
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР